FORNØYD SÅ LANGT: De siste to månedene har ikke vært noe å juble for

FORNØYD SÅ LANGT: De siste to månedene har ikke vært noe å juble for, men både tilbakemeldingen etter vårklassikerne og framtida innenfor Astana-systemet virker lovende for Truls Korsæths del. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Korsæth får «positive signaler» fra Astana om kontraktsforlengelse

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.06.18 07:53

Del på    

Men nå har han blitt tvunget til å ta en kjip avgjørelse.

(procycling.no): Etter en hektisk klassikerperiode, har kroppen til Truls Korsæth være langt mer skranglete i løpet av mai og juni.

Følg Sykkel-NM i Sandefjord via procycling.no!

Han har faktisk ikke vært i aksjon siden Tour de Yorkshire i starten av forrige måned.

– Jeg hadde en halsbetennelse i forkant av Yorkshire, og følte meg egentlig helt frisk igjen. Etter at jeg kom hjem fra England, hadde jeg likevel dårlig med trøkk. Det var noen vage virusliknende symptomer, og det har gjort at jeg har trent dårlig over lengre tid, sier Korsæth til procycling.no.

24-åringen skulle egentlig i aksjon under Belgia rundt, men fikk heller spare kreftene. Han har også stått oppført som reserve til et par ritt etter det, uten at det endte opp med at han fikk sjansen.

NM-avslag satt langt inne

Treningsfokuset har vært vendt mot NM i Sandefjord, men overfor procycling.no avslører Astana-proffen at også det ryker for hans del.

– Det er litt synd, og det satt langt inne, innrømmer han.

– Samtidig har jeg kjørt mange NM før, og kommer til å få sjansen igjen. Jeg hadde heller ikke vært i stand til å vinne tempoen med oppladningen jeg har hatt. Egentlig var planen å sykle både tempo- og fellesstart, så det er dumt på to måter.

I stedet reiser han ned til Baskerland onsdag, for en ukes trening under oppsyn av Aritz Arberas (treneren hans i Astana-systemet, vår anm.).

– Vi har tatt store steg

Innenfor rekkene i Alexandre Vinokourovs WorldTour-mannskap, trives lillehamringen godt.

Så godt at det trolig går mot ny kontrakt hos de lyseblå.

– Jeg er på utgående, så det er jo noe jeg tenker litt på. Samtidig har det vært veldig positive signaler fra laget. Jeg trives godt og kommer godt overens med både ryttere og ledelse, strekker han seg til å si.

Korsæth har vært en del av klassikergjengen i hele år, og slik han ordlegger det selv:

– Det er en gjeng som har tatt store steg. Alle som er med på det prosjektet er godt fornøyde.

Fantastisk 2018 for Astana

Det startet med fantastisk sykling under Tour of Oman og fortsatte med saftige seirer for Michael Valgren under brosteinsåpningen (Omloop Het Nieuwsblad) og Amstel Gold Race.

Her finner du hele startlista til NM-fellesstarten for herrer elite!

Det har faktisk ikke dabbet av så mye etter det heller.

Astana Pro Team står bokført med hele 17 seirer. Med det er det kun 6 andre «WorldTeams» foran dem på lista. Det er fortsatt langt opp til Quick Step-Floors 38 triumfer, men det er bare fem opp til Movistar på fjerdeplassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I PRAKTSLAG: Pello Bilbao fortsatte den gode tendensen fra Baskerland rundt

FANTASTISK VÅR: Pello Bilbao har klatret som aldri før med Astana-drakten på brystet.

Omar Fraile vant en etappe under Baskerland rundt, laget vant tre etapper under Tour of The Alps (Pello Bilbao, Superman López og Luis Leon Sánchez) – før Omar Fraile og Jakob Fuglsang fulgte opp med nye etappeseirer i Romandiet.

I forkant av Tour de France fulgte Bilbao opp sjetteplassen fra Giro d’Italia med ny etappeseier under Critérium du Dauphiné, der også Fuglsang viste fram at klatreformen er i anmarsj.

Tendensen er også at når Astana først vinner, dreier det seg om viktige anledninger på WorldTour-kalenderen, noe som selvsagt må sies å være en god egenskap.

Kan kopiere fjorårsopplegget

I det hele tatt er det svært mye å glede seg over for Korsæth og de andre lagkameratene.

– Hva vet du om den videre sesongen din utover?

– Jeg er nødt til å komme meg i skikkelig slag først, så opplegget er litt løst i øyeblikket. Det kan bli en del av det samme som jeg hadde i fjor. Da syklet jeg Østerrike rundt, før Polen og Danmark, avslutter Korsæth.

PS: Heller ikke Odd Christian Eiking, Amund Grøndahl Jansen eller Sindre Lunke blir å se i aksjon under søndagens NM-fellesstart i Sandefjord. Vegard Stake Laengen har meldt sin ankomst, men heller ikke han sykler torsdagens individuelle tempo.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse