JOBBET FOR SPURT: Team Joker ledet feltet mot slutten av rittet, men rakk ikke opp i spurten. Foto: Frank Wøien Mo

Joker sørget for massespurt i Frankrike

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.03.16 16:58

Del på    

Det norske laget tauet inn bruddet, men rakk ikke opp i avslutningen på tredje etappe av Tour de Normandie.

Team Joker var meget aktive under torsdagens etappe av Tour de Normandie. Det norske laget kjempet om seieren på onsdag. Selv om de la ned mye innsats over torsdagens 175.5 kilometer hadde de lite å vise til etter målgang.

Med to runder igjen i den avsluttende rundløypa tok Joker kontroll i front av hovedfeltet. En trio fra dagens brudd hadde fortsatt en ti sekunders ledelse på forfølgerne, men de ble hentet av det norske laget med syv kilometer igjen. Belgiske Verandas Willems tok over på de siste kilometerne og det var deres kaptein Timothy Dupont som var sterkest i spurten.

28-åringen tok sin andre etappeseier i det franske syvdagersrittet. Belgieren vant også den første etappen.

Til tross for at de var meget synlige i fronten mot slutten av rittet klarte ikke Joker å sette sitt preg på spurten. Amund Grøndahl ble beste rytter fra det norske laget på 27. plass.

Team Sparebanken Sør deltar også i rittet. Fridtjof Røinås ble beste rytter fra sørlandslaget på 31. plass.

Slik gikk det til:
Klokken 12:30 trillet 137 ryttere ut fra den lille byen Bourg-Achard. Danske Kristian Haugaard Jensen (ColoQuick CULT) var eneste frafall etter gårsdagens etappe.

Etter en fartsfylt med flere angrep kom fire ryttere avgårde. Kvartetten bestod av Vincent Ginelli (CC Nogent/Oise), Mitchel Cornelisse (Rabobank Development Team), Clément Bommé (VC Pays Loudeac) og danske Jonas Gregaard (Riwal Platform).

Over ni minutter
De fire økte ledelsen jevnt og trutt. Etter en time på sykkelen ledet de med over fem minutter. En ledelse som bare ble større. På det meste hadde bruddet over ni minutters ledelse.

Hovedfeltet senket ledelsen sakte men sikkert over den andre halvdelen av etappen og med fem mil til mål lå bruddet fire minutter foran.

Clément Bommé måtte slippe de tre andre i front som nå hadde ett minutt og 45 sekunder med drøye to mil igjen. Kort tid etter var det Vincent Ginelli som satt alene i tet med en krympende ledelse.

Joker i front
Med to runder igjen i den avsluttende rundløypa var det Team Joker som tok kontrollen i feltet, kun 15 sekunder bak. Det norske laget sørget for at det ble massespurt der Timothy Dupont (Verandas Willems) tok sin andre etappeseier i rittet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse