SLET I ALSACE: Team Joker-Byggtorget og Markus Hoelgaard klarte ikke å innfri forventningene på lørdagens etappe av Tour Alsace. Foto: Team Joker

Joker kjempet om seieren i Normandie

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 23.03.16 16:39

Del på    

Markus Hoelgaard kom til kort i spurten.

Team Joker fikk med to ryttere i det avgjørende bruddet på onsdagens etappe i Tour de Normandie. Markus Hoelgaard endte opp som femtemann i mål, mens Bjørn Tore Hoem ble nummer åtte.

Hoelgaard var med i kvintetten som spurtet om seieren i Elbeuf-sur-Seine, med det ble belgisk triumf til slutt. Seieren gikk til Olivier Pardini (Wallonie-Bruxelles) foran to franskmenn, Dylan Kowalski og Benoit Siller.

Et tidlig brudd, blant annet med den franske sjettemannen i sammendraget, Antoine Leplingard, fikk opptil sju minutters forsprang før lagene i hovedfeltet tok grep.

Team Joker var blant dem som sendte ut en rytter i et nytt angrep. Edvin Wilson satt med i en seksmannsgruppe som fikk et snaut halvminutt på feltet bak, mens avstanden fram til første utbrytergruppa var nede i under to minutter.

Wilsons gruppe ble hentet inn etter omtrent 100 av dagens 167 kilometer lange løype. Hastigheten i det jagende feltet var nå blitt atskillig høyere, og også det første bruddet ble kjørt inn kjapt.

Hovedfeltet ble splittet, og to nye Joker-ryttere kom avgårde i en gruppe på elleve. Her satt både Bjørn Tore Hoem og Markus Hoelgaard med.

Hoelgaard kom seg seineren med da også denne gruppa splittet seg innover mot mål. I innspurten måtte rogalendingen resignere og ta til takke med femteplassen.

Team Sparebanken Sør spilte en mer anonym rolle på onsdagens etappe. Trond Haakon Trondsen og Kristian Aasvold kom inn som sørlandslagets to beste på henholdsvis 55.- og 56-plass.

Tagget med: , , , ,

Les også disse