Prøv Procycling Pluss idag

TOPPLASSERING: August Jensen syklet godt i Elfstedenronde. FOTO: Simon Nessler, procycling.no

Jensen spurtet til topplassering i brosteinsritt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.06.18 13:05

Del på    

– Litt rusten i den avsluttende fasen.

(procycling.no): Etter at Krists Neilands tok en flott seier for Israel Cycling Academy i Dwars door het Hageland lørdag, fulgte lagkamerat August Jensen opp med en ny topplassering i Elfstedenronde søndag.

Etter å ha vært over en rekke brosteinspartier i det 196 kilometer lange rittet ble det en solid utskillelse og drøyt 40 mann skulle til slutt spurte om seieren i Brugge.

Bodøværingen startet spurten sin et stykke bak, men kom godt mot slutten. Til slutt fikk han presset sykkelen sin frem over målstreken og tok femteplass.

– Mangler litt selvtillit i spurten

Rittet ble preget av de nevnte brosteinspartiene og kombinert med sidevind ble det mange splitter. Jensen satt plassert noe bak da det splittet seg, men holdt hodet kaldt og ble etter hvert med i en gruppe som kom seg opp igjen til fronten.

– Følte beina var ganske bra, så jeg var aktivt med på å tette luker opp til gruppe èn på 10-12 mann, som ble tatt igjen på de siste 15 kilometerne. Jeg satt fint med over de siste brosteinspartiene og inn mot siste kilometer, forteller han til procycling.no.

Etter en merkelig velt i Hammer Series i Limburg var han igjen uheldig i lørdagens Dwars door het Hageland, hvor han punkterte og skled ut på et av rittets gruspartier. Men han forteller at beina var gode både lørdag og søndag, og at han er glad for å kunne kjøre et ritt uten uhell igjen.

– Da jeg var den eneste spurteren igjen mot slutten fikk jeg muligheten til å kjøre inn et resultat ihvertfall. Fikk det ikke helt til mellom 500 og 200 meter, men jeg kom bra på slutten. Litt rusten i den avsluttende fasten. Litt mangel på selvtillit, da jeg ikke har spurtet så veldig mye i år. Men jeg er der oppe og nikker litt igjen, i et ritt preget av brostein og sidevind.

Mens Jensen kjempet om seieren gikk det ikke like bra for lagkamerat Guillaume Boivin, som knakk beinet rett under leggen, etter en selvforskyldt kollisjon med en av følgebilene etter en stopp for å late vannet.

(artikkelen fortsetter under)

Etterlengtet seier for Blythe

Seieren i UCI 1.1-rittet tok Adam Blythe, som endelig kunne juble over sin første seier i Aqua Blue Sport-trøyen. Briten gikk til med 150 meter til mål og fikk konkurranse av Coen Vermeltfoort (Rompoot-Nederlandse Loterij), men kunne til slutt slippe jubelen løs.

LES OGSÅ: Langet ut mot sykkelleverandøren

– Jeg er bare glad, for å være ærlig. Jeg fornøyd med å ta sesongens første seier, og min første for laget, etter det som har vært en intens periode med trening og forberedelser. Det er godt å endelig vinne, etter å ha vært nær så mange ganger, og det kan ikke være annet enn motivasjon for oss i de neste rittene, sa 28-åringen etter seieren.

Tagget med: , ,

Les også disse