PÅ VEI UT: August Jensen fikk smake på nederlandsk gress da han traff en dump i veien under Hammer Chase i Limburg. FOTO: Skjermdump, Eurosport Player.

Her er August Jensen på vei ut i grøfta

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.06.18 19:00

Del på    

– Unødvendig og irriterende velt.

(procycling.no): August Jensen (Israel Cycling Academy) havnet i grøfta på lagtempoen i Hammer Limburg søndag.

Han var nettopp ferdig med en føring da TV-bildene viste at Jensen måtte klippe ut og kjøre av veien. Til procycling.no forklarer bodøværingen hva som skjedde. 

– Jeg var på vei tilbake i bakerste posisjon, og da holdt jeg i hoodsa (ved bremsene, ikke i tempobøylen), og akkurat i det jeg tar hånda av hoodsa, treffer jeg en hump. Jeg havner litt frempå og mister grepet med høyrehånda. Jeg får et skjevtråkk og må klikke ut med høyrefoten. Da har jeg bare venstrehånda og venstrefoten på sykkelen, og klarer ikke å styre skikkelig. Hjulene glir litt, og jeg klarer ikke å svinge, så da må jeg bare kjøre ut, sier Jensen.

 

Litt fortumlet kom han seg tilbake på sykkelen igjen, men resten av laget, Sondre Holst Enger inkludert, var langt på vei videre i rittet.

– Slo hodet litt

Israel Cycling Academy kjørte i B-heatet under Hammer Chase etter at de ikke klarte å samle opp nok poeng på Hammer Climb og Hammer Sprint fredag og lørdag.

B-heatet ble vunnet av Team Sunweb, som dermed tok niendeplassen.

Israel-laget mistet noen plasser underveis, og endte til slutt på 13.plass.

Heldigvis pådro ikke Jensen seg alvorlige skader i velten.

– Jeg slo hodet litt, så jeg var litt svimmel da jeg landet. Jeg fikk også et kutt på neseryggen. Jeg skled under et piggtrådgjerde som var cirka 60-70 centimeter over bakken, så det kunne sett en del styggere ut hvis jeg hadde havnet over det. 

– Det var en unødvendig, irriterende velt. Hadde det ikke vært for den dumpen, hadde det ikke vært noe problem.

Quick-Step beholdt ledelsen

Etter de to foregående dagene var det Quick-Step som hadde det beste utgangspunktet før Hammer Chase. De startet 30 sekunder foran Bahrain-Merida, mens LottoNL-Jumbo var 28 sekunder bak der igjen.

Quick-Step kjørte sikkert i starten, og selv om Michelton-Scott tok igjen mye i starten, hadde det belgiske laget nok saft igjen på slutten for å holde unna. De tok dermed en ganske klar seier sammenlagt i Hammer Limburg. 

– Vi gjorde en god jobb i Hammer Climb og Sprint og kjørte godt i dag. Det var en god seier, sa Quick-Steps Enric Mas etter rittet.

Andreplassen gikk til Michelton-Scott, mens LottoNL-Jumbo «spurtslo» Bahrain-Merida i kampen om tredjeplassen.

BMC, Sky og Bora-hansgrohe fulgte på de følgende plassene i det som var en kaotisk kamp om å klare å plassere rytter nummer fire så langt foran som mulig.

Seieren i Hammer Chase gikk til Michelton-Scott som hadde dagens beste tid. 

Tagget med: , ,

Les også disse