PÅ GJENSYN: August Jensen var klar for 2017-satsingen til One Pro Cycling, men ender nå opp med å fortsette karrieren i rekkene til Team Coop. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Proff-Jensen har tatt avgjørelse

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.12.16 17:29

Del på    

Han blir likevel ikke proff.

(procycling.no): 25 år gamle August Jensen har ved flere anledninger hamlet opp med store internasjonale navn i de norske UCI-rittene.

Derfor var det ikke annet enn fortjent da britiske One Pro Cycling bestemte seg for å gi ham proffkontrakt etter årets sesong.

Men ikke før Bodø-mannen hadde troppet opp på samling med laget i Manchester, så begynte problemene.

procycling.no-avsløring: August Jensen til One Pro Cycling

Blant annet mistet laget utstyrsavtalen med Factor Bikes, som også inneholdt en god slump penger. Lagsjef Matt Prior sendte hele satsingen inn i sparebluss, og siktet seg inn på kontinentalnivået.

Jensen, som en av kun tre nysigneringer, har vært i tenkeboksen siden. I slutten av november falt han ned på det han mente var hans beste alternativ foran neste sesong:

– Jeg har hatt en fortløpende dialig med Team Coop og One Pro Cycling for å finne en løsning for å ivareta meg og ikke minst min utvikling best. Alle parter en enige om at Coop i 2017 vil være et bedre alternativ for meg, sier Jensen til procycling.no.

Mulig retur i 2018

Han presiserer at han er velkommen tilbake i 2018-sesongen, da One Pro Cycling har mål om å stable prokontinentalsatsingen på beina igjen.

Jensen vil også rapportere innom fra treningshverdagen i sesongen som kommer, slik at britene kan følge utviklingen hans tett.

– Hvilke faktorer tippet dette i favør av retur til Coop?

– Først og fremst usikkerheten rundt økonomien i One, sier Jensen og utdyper:

– Økonomien henger sammen med rytterstall og program. Det gjør at det fort blir knappe ti ritt neste år. Det kan bli fordelt på 14 ryttere og i stor grad dreie seg om konkurranser på de britiske øyer.

– Team Coop har vært imøtekommende

Årets vinner av procycling.no-konkurransen King of Norway hoppet på Priors forlokkende eventyr med mål om å vise seg fram i ritt som vanligvis er utenfor Team Coops rekkevidde.

Stort intervju med Jensen: – Utviklingen min er lovende

Det dreide seg om Tro-Bro Léon, Tour de Yorkshire, Tour of Britain og ellers andre invitasjoner prokontimannskapet kunne skrape sammen.

Uten en eller flere av disse toppene, var sesongprogrammet langt bedre hos arbeidsgiveren som fikk øynene opp for ham etter U23-tittelen fra Bergen i 2012.

Det gjorde også avgjørelsen hans forholdsvis enkel – selv om proffdrømmen selvsagt lever i beste velgående:

– Det er på mange måter en lettelse å ha et så proft opplegg å falle tilbake på når situasjonen ble som den ble. Det var ikke helt ideelt, men jeg er nok en av rytterne på One som kommer best ut av dette, mener han.

– Var det uproblematisk å vende hjem, med tanke på utstyr, program og andre planer Team Coop alt hadde lagt?

– De har vært veldig imøtekommende helt siden de fikk informasjon om situasjonen i One. Det har ikke virket på meg som om dette har medført store logistikkmessige utfordringer, sier Jensen.

– Vi får en klasserytter

Sportsdirektør i Team Coop, Olav Aleksander Benjaminsen, synes det er ergerlig at Jensen og One Pro Cycling har havnet i denne situasjonen. Men han gleder seg likevel over å få rytteren tilbake på laget.

– Det var en veldig kjedelig situasjon for alle. August hadde naturligvis gledet seg, og vi gledet oss med ham. Men skjedd er skjedd og nå gleder vi oss i stedet over å få enda en klasserytter inn på 2017-laget. Han har gjennom flere sesonger vist at han er kjempesterk, solid og stabil. Derfor må målet igjen være å finne nivået som kan sikre en proffkontrakt til August, forklarer Benjaminsen i en pressemelding

Han fortsetter:

– August er en erfaren rytter som i tillegg til å kjempe med om seieren i mange av rittene også vil få stor betydning som for de mange unge ryttere som blir en del av laget neste sesong.

PS! Team Coop ser ut til å få et slagkraftig mannskap neste år. Det er allerede klart at Fredrik Strand Galta vender tilbake etter halvgått avtale hos franske Delko Marseille.

Tagget med: , , ,

Les også disse