Prøv Procycling Pluss idag

Jensen med ny topplassering

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.06.18 21:00

Del på    

– Vi var nok blant de sterkeste, sier Jensen om Israel Cycling Academy-innsatsen i finalen.

(procycling.no) Den 71. utgaven av 1.1-rittet Halle Ingooigem endte i massespurt etter 197,7 kilometer.

Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) åpnet spurten tidlig, med Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) på hjul. 21-åringen forsøkte å passere LottoNL-mannen på de siste meterne, og klarte nesten å kaste hjulet sitt foran Van Poppel sitt. Men det var 24-åringen som gikk seirende ut av den nederlandske duellen. Sean de Bie (Verandas Willems-Crelan) ble nummer tre.

August Jensen satt langt framme inn i finalen, men tapte noen posisjoner på de siste meterne, og ble til slutt nummer åtte. Dermed tok 26-åringen sin andre topp ti-plassering på rad. Søndag ble han nummer fem i Elfstedenronde.

På de siste kilometerne satt Krists Neilands og August Jensen begge langt framme for Israel Cycling Academy. Flere forsøkte å angripe i siste bakke, og duoen var med på notene.

– Jeg og Krists var nok blant de sterkeste i den bakken. Det gikk veldig rolig store deler av dagen, men jeg følte meg sterk da det ble kjørt hardt, sier Jensen til procycling.no.

Det israelske prokontinentallaget stilte kun med fem rytter til start. Dermed ble det mye ansvar på Neilands og Jensen i finalen.

– Jeg var mye alene på de siste fem milene, og hadde bare Krists med meg på de siste kilometerne, forteller 26-åringen.

– Spurten ble litt halvveis

Latvieren sørget for at Jensen satt langt framme inn på siste kilometer, men bodøværingen skulle gjerne hatt flere ressurser.

– Hadde vi hatt én mann til i finalen tror jeg topp tre hadde vært realistisk. Krists gjorde en god jobb, men da han var ferdig ble jeg alene.

– Quick-Step kom veldig raskt bakfra i den siste utforbakken. og da måtte jeg inn på et nytt hjul. Men ingen gir deg et gratis hjul i den situasjonen, konstaterer nordlendingen.

Da blåtrøyene suste forbi, var det ikke mer hjelp i Neilands. Jensen forsøkte å presse seg inn på hjulet til Jakobsen, men maktet ikke å kapre den ettertraktede posisjonen.

– Spurten ble litt halvveis, oppsummerer Jensen.

Håper på NM-suksess

Etter tre ritt på fem dager i Belgia, er Sandefjord neste reisemål for Jensen. Seniorherrenes fellesstart på søndag venter.

Israel Cycling Academy stiller med Jensen og Sondre Holst Enger. Flere proffer velger å stå over årets NM i Sandefjord. Dermed forventer 26-åringen et lureløp. Jensen spår dog en allianse mellom UAE (Kristoff, Bystrøm, Stake Laengen) og Team Coop for å sikre Kristoff-seier. Noe som også er gunstig for Sondre Holst Enger.

– Jeg må nok være med på det som skjer mot slutten, men om det samles til en spurt så skal jeg prøve å hjelpe Sondre. Han er den raskesete av oss, konstaterer Jensen.

Selv tok Israel Cycling Academy-rytteren U23-gull i NM 2012. Senior-gullet takker han ikke nei til.

– Det er en gulerot der som varer lenge, beretter han og sikter til den norske mestertrøya som Rasmus Fossum Tiller har båret det siste året.

– Det hadde kanskje vært min største seier. NM gull eller etappeseieren i Arctic Race.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse