Prøv Procycling Pluss idag

16 ÅR: Manuel Quinziato forsvinner fra feltet etter et langt liv som proff. Foto: Tim De Waele

– Jeg vil ikke avslutte karrièren på egoistisk vis

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.09.17 20:30

Del på    

Quinziato sa fra seg plassen i lagtempo-VM, og legger opp som proffsyklist.

(procycling.no): Manuel Quinziato har vært sykkelproff i 16 år. Lagtempoen i VM i Bergen skulle bli det siste kapittelet i italienerens lange karriere. Så fikk han syklet gjennom løypa på det norske vestland.

– Jeg visste at formen min ikke var helt 100 prosent før lagtempoen, men jeg følte meg sikker på at jeg kunne kjøre godt fordi jeg er god i denne øvelsen. På torsdag så jeg løypa for første gang, og den er veldig hard, sier Quinziato i en pressemelding.

– De første 20 kilometerne går mye opp og ned, og så kommer det en veldig hard stigning etter 28 kilometer. Da jeg så det, skjønte jeg at løypa ikke passet meg.

37-åringen valgte da å trekke seg fra BMC sitt lag, og gi plassen til førstereserven.

– Tejay Van Garderen var førstereserve, og jeg vet at det er en mye bedre løype for han enn for meg. Jeg har vært proff i 16 år nå, og vet hva jeg kan og hva jeg ikke kan. Jeg vil ikke avslutte karrièren min på egoistisk vis, så jeg gjør det som er best for laget. Slik at vi stiller med det best mulige mannskapet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LAGKAMERATER: Thor Hushovd syklet i BMC i tre år sammen med Tejay Van Garderen og Manuel Quinziato. Søndag sykler Van Garderen for Quinziato på latempoen. Foto: Tim De Waele

Quinziato har syklet alle utgavene av lagtempo-VM siden øvelsen ble gjeninnført under VM i 2012. Det har ført til to gullmedaljer og to sølvmedaljer. Søndag har han tro på et tredje gull til BMC Racing.

– Jeg tror de kan vinne, så jeg vet at jeg gjør det rette. Jeg vil heller avslutte karrieren min med at jeg har vunnet to ganger selv, og så håpe på at BMC tar sin tredje tittel på søndag. Dette skulle bli mitt siste ritt, så nå har jeg offisielt lagt opp som proffsyklist.

Nå vil den rutinerte italieneren starte arbeidet som rytteragent.

– Jeg gleder meg veldig til de nye opplevelsene som venter, og jeg ser frem til å begynne på et nytt kapittel i livet mitt.

Hele søndagens lagtempo følger du LIVE på procycling.no!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse