AKSEPTERER AVGJØRELSEN: Men Peter Sagan mener at den eneste som var i reell fare, var ham selv. FOTO: Alex Broadway/ASO

 – Jeg var den eneste som var i fare

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.09.20 13:04

Del på    

Peter Sagan har uttalt seg om duellen mot Wout Van Aert. SE VIDEO!

(procycling.no): Duellen mellom Wout Van Aert og Peter Sagan overskygget etappeseieren til Caleb Ewan da onsdagens Tour de France-etappe ble konkludert.

Slovaken ble i 2017 kastet ut av rittet etter å ha dyttet Mark Cavendish inn i gjerdet. Også etter den 11.-etappen av årets Tour de France, falt juryen ned på at den triple verdensmesteren skulle straffes. Han ble deklassifisiert til sisteplass i hovedfeltet, og tapte i tillegg en haug med poeng i kampen om den grønne trøya.

Dagen etter ville alle selvsagt ha et ord med BORA-hansgrohe-stjernen, og Sagan stilte villig opp for å svare på spørsmålene.

Se høydepunkter fra den 11. etappen her:

For britisk Eurosport spurte Bernhard Eisel om det kanskje ble litt for mye press på ham rundt kampen om den grønne poengtrøya, og om det gjorde at han ville litt for mye.

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg holdt linja mi. Jeg kom bakfra og så at det var lite plass der. Jeg så at det var tett på barrierene, og i tillegg var det et sponsormerke som sto rett ut. Hadde jeg holdt den kursen, hadde jeg kommet borti den med styret. Derfor lente jeg meg litt inn mot venstre, men jeg følte ikke at det var så ille, eller at det var en farlig manøver, svarte Sagan.

Nærmet seg gjerdet – endret linje

I sosiale medier har det blitt postet bilder som viser at Sagan både var nære brandingen til klatretrøye-sponsor E. Leclerq på sperregjerdet og en selfie-stang, men hovedpoenget til rittjuryen var nok at det faktisk var farlig å lene seg inn mot en konkurrent bakfra, mens han forsøkte å passere ham på innsiden.

Les også: Sagan mistet spurtpoeng etter hodeløs manøver

Regelverket sier nemlig ganske tydelig at spurterne ikke skal endre sin linje på oppløpet, og det var ganske tydelig at Sagan manøvrerte seg bort fra sin bane, uansett hva slags grunn han hadde for å gjøre det.

– Uansett hva jeg mener, er jeg nødt til å akseptere juryens avgjørelse, uttalte Sagan til fransk TV.

– Den eneste som var i fare, var meg.

– Det er mye følelser i sving

Han ble også spurt om den kraftige meningsutvekslingen han hadde med Jumbo-Visma-rytteren i etterkant.

– Hva tenker du om reaksjonen til Van Aert etterpå?

– Folk kan overreagere etter en spurt som denne. Det er mye følelser i sving rett etter målgang.

Sagan ligger nå hele 68 poeng bak Bennett i kampen om den grønne trøya. Eurosport-ekspert Bernhard Eisel mener slovaken hadde best bein av alle under målgangen i Poitiers, hadde han klart å holde en rett linje hele veien over målstreken.

– Vel, det kunne ha vært en bra dag i går, men til slutt ble det bare sånn passe. Jeg vet ikke hva jeg skal si, lød svaret til Sagan.

PS: På den 12.-etappen har det alt etablert seg et brudd på seks mann foran den innlagte spurten etter litt over fem mils sykling. Sagans BORA-hansgrohe har tatt kontroll i hovedfeltet, så det spørs om slovaken ikke er lysten på gå etter etappeseieren på dagens Ardenner-aktige etappen. Den er også den aller lengste etappen i årets Tour de France med 218 kilometer.

Tagget med: ,

Les også disse