Prøv Procycling Pluss idag

LANGSIKTIG PLAN: Det var nærmest umulig for Andreas Vangstad å bli proff som U23-rytter. - Jeg må heller være god nok som 25-26-åring

TEMPO-VM: Andreas Vangstad fikk den ene av Norges to plasser i herrenes temporitt i Bergen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg måtte få med meg TV-sendinga for å se om jeg ble tatt ut

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.09.17 12:43

Del på    

Andreas Vangstad var ikke helt trygg på om tempoplassen i Norges VM-tropp var sikker.

(procycling.no): Under sykkel-VM i Bergen skal to mann forsvare Norges ære i herrenes temporitt. Edvald Boasson Hagen var selvskreven. Den andre plassen gikk til Andreas Vangstad.

Selv visste ikke sørlendingen at plassen var sikker, før han så offentliggjøringen av Norges VM-tropp på live TV.

– Jeg visste det ikke helt selv, så jeg måtte få med meg TV-sendinga for å se om jeg ble tatt ut. Jeg visste ikke om Vegard (Stake Laengen) var klar for å stille, men om han ikke var det følte jeg meg ganske sikker på å bli tatt ut, sier Vangstad til procycling.no.

Den klatresterke 25-åringen er godt fornøyd med den 31 kilometer lange løypa som venter på verdens beste temporyttere den 20. september.

– Det er jo ganske kort løype. Den siste bakken (opp mot Fløyen) blir avgjørende.

– Hva tenker du om at sykkelstjernene skal få kjøre opp ryggen av Fløyen?

– Det er kult at de prøver noe nytt, synes jeg. Og ikke bare går for en tradisjonell tempo. Det blir et litt annet utfall på resultatlistene. Det er ikke bare de som liker flate løyper som får sjansen til å gjøre det bra.

Selv tror Vangstad at løypa passer bedre for en rytter som Tom Dumoulin enn den passer egenskapene til Tony Martin.

– Turte ikke satse på at jeg skulle dit

Løypa i Bergen har 25-åringen enda ikke gjort seg kjent med.

– Nei, jeg har ikke det nå. Jeg turte ikke satse på at jeg skulle dit, så jeg har egentlig ikke gjort noen forberedelser før jeg fikk uttaket. Det er en runde på 15 km ganger to, pluss bakken. Jeg sykler lagtempoen for Sparebanken og ankommer fredag morgen, så jeg regner jeg har tid til å teste løypa der, oppsummerer Vangstad.

– Hvordan skal du forberede seg til VM-tempoen?

– For min del er det greit at jeg ikke har andre løp å sykle i denne perioden. Det er kun fokus mot lagtempo og VM-tempoen. Det passer meg bra. Det blir mer tempotrening enn tidligere i sesongen.

Vurderer sykkelbytte før Fløyen

Bakken opp Fløyen er x-faktoren som gjør årets tempoløype spesiell. Flere ryttere har vurdert sykkelbytte i bunnen av stigningen. Vangstad er blant dem.

– Jeg må jeg trene litt på sykkelbytte, konstaterer Kristiansand-syklisten.

– Du regner med å gjøre det underveis?

– Jeg har ikke helt bestemt meg, men jeg ser for meg at en del kommer til å sykle på landeveismodellen opp bakken. Jeg må se når jeg kommer dit og ta en avgjørelse. Ellers må jeg gjøre de vanlige tingene: Sett meg inn i løypa, lage en løpsplan. De faste tingene.

– Gleder du deg til å bli heiet fram i norsk landslagsdrakt opp Fløyen?

– Det blir kjempeartig, det. Det blir spesielt. Alt gikk så fort, så man rekker egentlig ikke å begynne å glede seg. Men det er veldig spesielt med VM på hjemmebane, avslutter Vangstad.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse