Prøv Procycling Pluss idag

SUPERTALENT: Deceuninck-Quick-Step har sikret seg en unik unggutt i 19-åringen Remco Evenepoel. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Jeg forventet at det skulle være hardere

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.01.19 14:35

Del på    

Remco Evenepoel fikk skryt av Sagan etter proffdebuten.

(procycling.no): Søndag kveld syklet et unikt talent et proffritt for aller første gang. Remco Evenepoel fullførte den første etappen av Vuelta a San Juan på 34. plass, som en del av feltet. På fredag fylte han 19 år.

Tenåringen til Deceuninck-QuickStep klarte seg godt.

– Jeg forventet at det skulle være hardere, og at jeg skulle slite mer med det høye tempoet på de siste kilometerne. Men det gikk faktisk veldig bra. Jeg var der framme med laget, og gjorde mitt beste, sier Evenepoel til Cyclingnews etter målgang.

Den doble juniorverdensmesteren virket å være mest bekymret over noen solbrente armer. At han, med to års margin, er rittets yngste WorldTour-rytter preget ham ikke.

– Jeg veltet ikke, så det regner jeg som suksess for min del. Jeg hadde et vanskelig øyeblikk i starten, men jeg unngikk å velte ved å gjøre en underlig manøver. Jeg var også litt med i sidevinden senere. Men jeg er glad. Rittet var faktisk mer avslappet enn junior-rittene jeg har kjørt før.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

YNDLING: Remco Evenepoel er allerede ettertraktet av verdens sykkelpresse. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Fikk skryt av Sagan

Oppmerksomheten har vært enorm rundt unggutten, som ble fulgt av belgiske medier etter målgang. Alle var på plass i Argentina for å følge 19-åringens proffdebut. Ikke overraskende er Evenepoel også en som sportens aller største stjerner la merke til.

– Jeg kjørte blant de 20 første gjennom hele dagen. Jeg tror Sagan la merke til det, for han ga meg komplimenter. Det motiverer meg for de neste dagene, forteller Deceuninck-QuickStep-rytteren.

Unggutten viste seg fram i sidevinden, og var helt fremst i feltet en stund. Forventningene er skyhøye, spesielt i forkant av rittets tredje etappe som er en tolv kilometer lang tempo.

– Det stemmer at det er høye forventninger, men jeg venter ikke for mye av meg selv. Jeg fokuserer ikke på hva folk sier om meg, men på livet mitt og på å sykle med laget, sier en allerede godt medietrent ungutt.

Selv om deres kvaliteter på sykkelen er forskjellige, har mange trukket paralleller til Tom Boonen. Den belgiske ledestjernen strålte også helt fra ung alder, og ble nummer tre i sitt første Paris-Roubaix, 22 år gammel. Men Evenepoel vil ikke sammenlikne seg selv med den belgiske legenden.

– Jeg vil bare være meg selv, og det er jeg ikke redd for å være.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse