FORTSETTER SAMMEN: Izagirre-brødrene sykler for Astana de to neste sesongene. Foto: KT/Tim De Waele/Getty Images

Izagirre-brødrene klare for Astana

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.08.18 20:19

Del på    

Brødreparet klare for to nye år sammen.

For to uker siden ble det klart at Gorka og Ion Izagirre var på vei vekk fra Bahrain-Merida. Den gang var det UAE Team Emirates som ble nevnt som den trolige nye arbeidsgiveren, men mandag var det Astana som kunne annonsere at de har signert de to baskiske brødrene.

Ion og Gorka er på henholdsvis 52. og 68. plass på UCIs verdensranking. De har begge to sin styrke i kuperte etapperitt, og har også en god avslutning i en spurt. Ion har også en meget god tempo som har hjulpet ham til flere topplasseringer.

– I Astana er vi klare for å hjelpe brødrene med å ta enda et steg videre i karrieren og til å lede dem nye og bedre resultater. Jeg tror at potensialet deres fremdeles ikke er nådd fullt ut, og vi er klare for å gjøre alt for at det skal bli realisert i Astana, sier lagsjef Alexandr Vinokourov i en pressemelding.

Vinokourov ønsker gjensyn med Landa

Izagirre-brødrene har begge kontrakt med Astana for de to neste sesongene. I Astana er det allerede en baskisk duo i Omar Fraile og Pello Bilbao, hvor sistnevnte kjørte i Euskaltel sammen med Izagirre-brødrene i 2011 til 2013 (Gorka startet i Euskaltel i 2010).

Der var de også lagkamerat med Mikel Landa i samme periode. Landa er for øyeblikket under kontrakt med Movistar ut 2019, men 28-åringen kan være aktuell for en retur til Astana – hvor han kjørte i 2014 og 2015.

I et intervju med Marca, gjengitt av Cyclingnews, er Vinokourov klar på at han har stor sans for Landa.

– Hvis det ikke er mulig i 2019, så vil vi prøve å signere ham i 2020, sier «Vino».

– Jeg tror han kan vinne Tour de France. Han har potensialet til å utvikle seg videre. Han har en kontrakt med Movistar og du må respektere det, men jeg har ikke skjult det faktum at vi har snakket med ham og at vi ville likt å ha ham i laget vårt igjen.

Det var i Astana Landa fikk sitt virkelig gjennombrudd med to etappeseirer og tredjeplass sammenlagt i Giro d’Italia og etappeseier i Vuelta a España i 2015.

Movistar forlenget med nøkkelryttere

Men nå er altså Movistar som er arbeidsgiveren til Landa, hvor han i Tour de France var en del av trehodet troll med Alejandro Valverde og Nairo Quintana. De tre skulle etter planen også kjøre Vuelta a España sammen, men Landa pådro seg et brudd i ryggen i Clásica San Sebastián i starten av august.

Andre som også har kontrakt med Movistar ut 2019 er trioen Imanol Erviti, Daniele Bennati og Andrey Amador. De tre er blant de viktigste hjelperne i Movistar-laget og var alle på laget i Tour de France. De er også med i Nairo Quintanas jakt på seier i det pågående Vuelta a España.

Movistar kunngjorde mandag at de tre har fått kontrakten forlenget ut 2019-sesongen.

PS! Også fra mandagens overgangsnytt: Daniel Navarro forlater Cofidis og har signert for Katusha-Alpecin for neste sesong, hvor han vil være en hjelper rundt Ilnur Zakarin.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse