Prøv Procycling Pluss idag

TAPTE TID: Alberto Contador sliter fortsatt med skadene han pådro seg de to første dagene. Den femte etappen så spanjolen distansert og isolert. Foto: YOAN VALAT (Scanpix/Epa)

TAPTE TID: Alberto Contador sliter fortsatt med skadene han pådro seg de to første dagene. Den femte etappen så spanjolen distansert og isolert. Foto: YOAN VALAT (Scanpix/Epa)

Isolert Contador tapte mer tid før Pyreneene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.07.16 19:11

Del på    

- Det er mulig jeg må endre strategi.

LE LIORAN (procycling.no): Det er ikke helsvart på Tinkoff-laget, men det har mørknet kraftig med 1:21 mellom Chris Froome og Alberto Contador i sammendraget.

Det er altså FØR fjelletappene har startet.

Onsdag kom en smakebit i påvente av fjellkjeden mellom Frankrike og Spania.

Joda, etappen var relativt hard, men to andrekategorier og to tredjekategorier er noe «El Pistolero» vanligvis trekker på skuldrene av.

Les også: Kristoff-hjelper trodde han skulle ryke ut av touren

Hvor var hjelperne?
Det var faktisk lille, uskyldige Col de Font de Cére (3.3 kilometer à 5.8 prosent), og en fartsøkning fra Romain Bardet som fikk spanjolen i trøbbel denne gangen.

Uten støtte fra løytnantene Roman Kreuziger og Rafal Majka, blødde Tinkoff-kapteinen nye 33 sekunder.

Med den prestasjonen kom han inn kun noen få sekunder foran ryttere som både hadde vært i brudd og veltet tidligere på etappen.

I Tinkoff-leiren etter rittet var det kaotisk. Det ble tutet fra følgebiler og bildørene ble slengt igjen med innestengt aggresjon i nevene.

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

DISKUSJON: Oleg Tinkov og Roman Kreuziger snakket kort sammen etter den femte etappen i Tour de France. Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

– Det var umulig for meg
Alberto Contador kom trillende opp bakken et par minutter senere. Han stilte opp for pressen i halvannet minutt – på spansk – før han fortsatte videre inn på Tinkoffs, for anledningen, innleide turistbuss.

– Det var en meget tøff og utmattende avslutning på etappen. Jeg følte meg litt bedre, men det var umulig for meg på den siste kilometeren. Jeg er fortsatt sår etter velten og jeg slet i den siste bakken, fortalte Contador procycling.no og resten av pressekorpset.

Spanjolen var ærlig nok til å innrømme at utgangspunktet hans ikke er noe særlig før klatringene virkelig øker i vanskelighetsgrad.

Alt fredag venter Col d’Aspin. Lørdag blir det betydelig hardere når feltet først skal over Col du Tourmalet og deretter to førstekategorier på veien mot mål.

– Det er nok for tidlig for meg å endre på det i Pyreneene, men kanskje i etterkant av det. Det er mulig jeg må endre tenkesettet mitt i dette rittet, sa Contador.

Majka i brudd, Kreuziger kjørte eget løp
procycling.no var vitne til en kort diskusjon mellom lageier Oleg Tinkov og Romain Kreuziger i etterkant av etappen.

Det er tsjekkeren som nå er lagets best plasserte rytter i sammendraget, kun elleve sekunder bak Froome.

Contador er, i normal form, lagets klart sterkeste rytter. Det så derfor litt klaustrofobisk ut da Rafal Majka ble sittende i mellombruddet, uten å bidra i stor grad, og tok tredjeplassen over fem minutter bak etappevinner Greg Van Avermaet.

I tillegg prøvde Kreuziger å holde stand blant sammenlagtrytterne da Contador havnet i trøbbel bak.

Sportsdirektør Sean Yates forsøkte i det lengste å dra noe positivt ut av situasjonen laget har havnet i.

– Alberto restituerer fortsatt etter velten. Hvis du hadde sett hvor mye han slet den dagen han veltet, og dagen etter på, og ser på hvor hard denne etappen var og hvor få som satt igjen mot slutten, vil jeg definitivt si det var tegn til forbedring. Det var først da Bardet angrep i den siste bakken han ble kjørt av, men selvfølgelig bet han tennene sammen for å holde seg i gruppa fram til det, sier Yates til procycling.no.

Les også: Belgisk storeslem i Tour de France

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

SPORER BEDRING: Sportsdirektør Sean Yates mener hans spanske kaptein viser bedring etter veltene i starten av Tour de France. Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

– Tror ikke de ville skade Contador
Tinkoff-leiren innrømmer at de hadde håpet på en rolig inngang til det franske sentralmassivet, men det fikk han ikke.

Etter at hovedfeltet lot bruddet få et kvarters ledelse, satte Movistar inn et voldsomt kjør på vei inn mot dagens siste stigninger.

Det var ingen gave til Contador, men Yates trodde ikke angrepet var direkte rettet mot hans ryttere, heller:

– Movistar ga alt de hadde en periode. Sky satt også lenge foran, uten at jeg fikk inntrykk av at de kjørte så veldig hardt. Hvis hensikten var å kjøre av Contador, hadde de kjørt full gass opp den siste bakken, mener Yates.

Det var Valverde og Bardet som slo opp sårene hos Tinkoff-kapteinen under avslutningen ved alpinsenteret i Le Lioran.

Det Tinkov og Yates må finne ut av før det er for sent, er hvordan de skal unngå enda større slagside i kampen mot Froome og Nairo Quintana.

Et godt sted å begynne vil være å sykle som et lag igjen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse