Prøv Procycling Pluss idag

ETTERTRAKTET: Det finnes knapt et lag som ikke kunne tenke seg Wout van Aert. Kampen om hans fremtid er for lengst i gang. Foto: ASO / Alex Broadway

INEOS kaster seg inn i kampen om Van Aert

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.12.20 12:18

Del på    

Nederlandsk nettsted melder at det britiske laget er i samtaler med belgieren.

(procycling.no): Wout van Aert var definitivt blant de toneangivende rytterne på landeveien i 2020. Neste sesong blir belgierens tredje sesong i Team Jumbo-Visma.

Det kan bli den siste.

Ifølge nederlandske og Wielerflits har INEOS Grenadiers sin interesse i 26-åringen blitt stadig sterkere, og Van Aert er på utgående kontrakt i 2021.

Wielerflits rapporterer at de første samtalene mellom partene skjedde under Tour de France og kontakten skal fortsatt være aktiv. Dave Brailsford skal ha ønsket å rekrutere Van Aert allerede i 2018, før cyclocross-virtuosen signerte for Jumbo-Visma.

Men da forhandlingene dro ut, og det nederlandske WorldTour-laget var mer effektive, falt valget på gultrøyene.

Med Wout van Aerts resultater siden den tid er det ingen tvil om at han har steget i verdi. Han skal selv være fornøyd med tingenes tilstand i Jumbo-Visma, men at han blir dyrere å holde i drift nå virker uungåelig.

Kombinasjonen med cyclocross skal heller ikke være noe problem i INEOS Grenadiers. Samme lag har allerede sikret seg den unge briten Thomas Pidcock som senest forrige helg slo Mathieu van der Poel i et Supreprestige-ritt.

Supersesong hever prisen

Fremtiden til Van Aert er dog langt fra avgjort. En ny kontrakt i Jumbo-Visma er et veldig reelt alternativ ifølge Wielerflits.

Et spørsmål reises rundt hvilken retning de to mest aktuelle lagene er på vei. Jumbo-Visma har et stadig økt fokus på Grand Tours der Wout van Aert var en enorm maskin i gultrøyenes fjelltog i Tour de France.

Samtidig har INEOS Grenadiers fremstått med mer offensiv og angrepsvillig glød enn på en stund. Noe selv Dave Brailsford har uttalt at er en retning han ønsker å dra laget de kommende årene.

Kanskje tenker Wout van Aert selv at det er lettere å oppnå egne ambisjoner i et INEOS-lag som virker å stake ut en mer angrepsvillig retning.

26-åringen viste dog i 2020 at enorme resultater er mulig å oppnå selv om han må være hjelperytter i Tour de France. Han var høstens store syklist.

Strade Bianche, Milano-Sanremo, etappeseier og grønn trøye i Critérium du Dauphiné, belgisk tempomesterskap og to etapper i Tour de France utgjorde starten av høsten 2020 før enorme hjelperytterføringer fulgte i fjellene i Tour de France.

Selv ble han nummer 20 i sammendraget. Uten å tenke et sekund på at han havnet så høyt oppe.

De fire siste rittene til Van Aert var alle av enorm kvalitet, selv om utfallet var litt stang ut for mannen selv. 2. plass i begge VM-rittene, 8. plass i Gent-Wevelgem og en hårfin 2. plass bak erkefiende Mathieu van der Poel i Flandern rundt. Men uansett: En enorm høstsesong av Wout van Aert.

Unikumet fra Herentals vil trolig stå bak liknende bragder i 2021. Da for Jumbo-Visma, men med en Dave Brailsford sirklende rundt klar til å slenge en kontrakt på bordet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse