Prøv Procycling Pluss idag

SYKKELGALE: Baskiske tilskuere er et helt vanlig syn under Tour de France-etapper i Pyreneene

SYKKELGALE: Baskiske tilskuere er et helt vanlig syn under Tour de France-etapper i Pyreneene, og er kjent for å lage liv og røre. Her heies Carlos Barredo frem under en 10. etappen i 2010, mellom Pau og Hautacam. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

I denne sykkelgale regionen kan neste års Tour de France avgjøres

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.10.17 18:25

Del på    

Kampen om den gule trøyen avgjøres med tempoetappe, hevder lokalavis.

(procycling.no): Den 105. utgaven av Tour de France presenteres først neste uke, den 17. oktober, i Paris. Ryktene om hvordan ruten blir seende ut florerer imidlertid.

Den bretagnske lokalavisen, La Télégramme, skrev tidligere denne uken at etter Tour-starten i Noirmouitier-en-l’Île – i Vendée, helt vest – så følger man kysten nedover til Bretagne, hvor en etappe skal avsluttes med to forseringer av Mûr-de-Bretagne. Den eksplosive bakken holdt målgang på Tour-etapper både i 2011 og 2015.

LES OGSÅ: Tour de France-lekkasjene: To turer opp Mûr-de-Bretagne?

Nå er det en annen lokalavis, helt sør i landet, Sud Ouest, som av to kilder skal ha fått bekreftet at neste års La Grande Boucle trekker ut av Frankrike og inn i en kjent, sykkelgal region, på rittets nest siste dag.

Kamp mot klokka

På sedvanlig vis skal visstnok neste års Tour de France også avgjøres med en individuell tempoetappe. I årets utgave var det en spesiell tempo i Marseille, som startet og avsluttet på Orange Vélodrome – hjemmebanen til fotballaget Olympique Marseille, som sikret Chris Froome seieren.

I 2018-utgaven blir det trolig nok en spesiell tempoetappe, med fantastiske rammer, skal vi tro det Sud Ouest skriver. Ifølge avisen er det nemlig Baskerland, som skal holde den nest siste etappen, en 30 kilometer lang kamp mot klokka.

Baskerland har en unik plass i sporten, grunnet sin alltid euforiske og eksentriske fans, som er svært synlig når touren besøker Pyreneene.

Ifølge avisen blir tempoen i kupert terreng, med flere, saftige knekkere. Dermed kan vi få en kamp helt til døren, om seieren i rittet.

Alpe d’Huez?

Et besøk til både Alpene og Pyreneene skal visstnok stå på programmet neste år, og for første gang på tre år skal det være Alpene man besøker først.

Ifølge Le Dauphiné Libéré betyr dette også et gjensyn med ikoniske Alpe d’Huez, en av rittets mest populære klatringer.

Det vil isåfall være den 30. gangen rittet benytter seg av den krevende veien opp til skistedet, og ifølge Le Dauphiné skal det være den 12. etappen, den 19. juli, hvor klatringen dukker opp.

Tagget med: , , , ,

Les også disse