Prøv Procycling Pluss idag

VANT I BRETAGNE I 2015: Alexis Vuillermoz tok en stor skalp da han vant etappe 7, med målgang på toppen av Mûr de Bretagne, i 2015 EPA/KIM LUDBROOK

Tour de France-lekkasjene: To turer opp Mûr-de-Bretagne?

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.10.17 09:38

Del på    

ASO vurderer ny vri på ikonisk bakke.

(procycling.no): I 2011 og 2015 har Tour de France-feltet slitt seg opp den to kilometer lange Mûr de Bretagne, som holder 6,9 prosent i snitt.

I 2008 tok man målgangen etter toppen, nede i Saint-Brieuc.

Nå skriver lokalavisen Le Télégramme at to forseringer av bakken kan være på menyen under neste års franske treukersritt.

Det er ikke ofte ASO legger opp til avsluttende runder, men det gjorde man for eksempel da Jarlinson Pantano vant etappe 16 i Culoz under 2016-utgaven.

– Dropper grusveier

Alt vet vi at rittet starter med fellesstart lørdag 7. juli mellom Noirmouitier-en-l’Île og Fontenay-le-Comte. Deretter venter 185 kilometer mellom Mouilleron-Saint-German og La Roche-sur-Yon.

Ettappe tre er en 35 kilometer lang individuell tempo i Cholet.

Videre fra La Baule-Escoublac har ryktene gått ut på at Thierry Govenou (løypesjef) og Christian Prudhomme (rittsjef) ville legge ruta innom grusveiene brukt under endagsrittet Tro-Bro Léon.

Ifølge Le Telegramme vil ikke ideen materialisere seg ved denne anledningen.

Følger kyststripa

Avisen skriver at første stopp i Bretagne er på halvøya Presqu’ïle de Rhuys, og nærmere bestemt i Sarzeau.

Deretter fortsetter ferden vestover mot Quimper via Lorient og til Mür-de-Bretagne via Brest. Etter å ha fulgt kyststripa mot vest, går turen østover igjen og Bretagne forlates via Fougéres, skriver avisen.

En kystnær rute kan gi sidevindsproblematikk, selv om det naturlig nok er for tidlig å si for sikkert per nå.

De nøyaktige løypebeskrivelsene får vi ikke før under presentasjonen i neste uke, men det er etappe 6 som neste år skal by på to passeringer av ikoniske Mür-de-Bretagne.

Tagget med: , , ,

Les også disse