Prøv Procycling Pluss idag

SPURT OM KLATREPONG: Markus Hoelgaard er raskest i spurten om klatrepoengene over Gaularfjellet. FOTO: Szymon Gruchalski/Tour des Fjords

– Vi har i hvert fall kjørt offensivt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.05.17 18:40

Del på    

Hoelgaard og Joker Icopal ikke fornøyd etter dag én av Tour des Fjords.

(procycling.no): Joker Icopal var kanskje det mest synlige, norske kontinentallaget på den første etappen av Tour des Fjords, mellom Balestrand og Førde, men satt igjen uten noe resultat. Ole Forfang kunne kjempet om etappeseieren, men kramper stoppet ham på slutten. Markus Hoelgaard konstanterer at det ikke er godt nok.

– Nei vi er vel ikke fornøyd. Forfang blir jo hentet på slutten og Skjerping blir litt bokset inne på slutten, så sitter vi jo egentlig igjen med ingenting, forteller han til procycling.no etter etappen.

Ingenting er imidlertid ikke helt riktig. Hoelgaard selv sørget for at klatretrøyen er i laget, etter han tok den første bakkespurten opp Gaularfjellet. Han tar dog med seg at laget viste frem sin blå trøye.

– Vi har i hvert fall kjørt offensivt, med meg i det første bruddet og Ole i det andre. Vi har kjørt sykkelritt i det minste.

Men han presiserer at de «gjerne skulle fått litt mer ut av dagen.»

– Hvorfor ikke?

Etter starten i Balestrand kom 22-åringen seg løs sammen med ti andre ryttere, og de kjørte inn i klatringen opp Gaularfjellet med omtrent to minutters ledelse.

– Planen var egentlig å bare være med på sykkelrittet frem til bakken og etterpå, og så snakket vi om det i går at når du først er der og har muligheten, så er det ingen vits å ikke ta den. Jeg satt jo med bruddet inn i bakken og følte meg ganske bra, satt fint med opp bakken, så fokuset var egentlig bare å holde hovedfeltet bak sånn at vi var med over. Så så jeg at jeg hadde muligheten til å ta trøya og da tenkte jeg «hvorfor ikke?».

Med elleve poeng i potten på toppen av den syv kilometer lange bakken sikret han seg klatretrøyen og bærer den på morgendagens etappe, som går mellom Gulen og Nordheimsund.

LES OGSÅ: – På en normal dag hadde jeg vunnet

Da kommer det også en ny sjanse for Gino Van Oudenhoves gutter til å skaffe et resultat, og Hoelgaard liker det han ser på profilen.

– Det blir spennende. Jeg tror dagen i morgen kan bli tøff – spesielt hvis det er litt vær som i dag. Det ser i hvert fall sånn ut på profilen, at det kan bli litt kupert i finalen og i starten.

PS: Den 185,1 kilometer lange etappen følger du LIVE på procycling.no i morgen fra 13:30!

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse