PLASTER PÅ SÅRET: Ole Forfang ligger på en femteplass i sammendraget og har den hvite trøya

PLASTER PÅ SÅRET: Ole Forfang ligger på en femteplass i sammendraget og har den hvite trøya, men det var bare et lite plaster på såret, etter at etappeseieren glapp. FOTO: procycling.no

– På en normal dag hadde jeg vunnet

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.05.17 19:30

Del på    

Forfang var med i kampen om seieren - så tok krampa ham.

FØRDE (procycling.no): Etter den tøffe klatringen over Gaularfjellet samlet hovedfeltet seg på den første etappen av Tour des Fjords. En gruppe hadde vært avgårde i forkant av stigningen, men hardt kjør over fjellet gjorde at kampen om bruddet startet på nytt.

– Så ble det litt støting mellom de to bakkene (Gaularfjellet og Rørvikfjellet), og da skal jeg bare med en gruppe, og så fikk vi god luke, forteller Ole Forfang til procycling.no etter etappen.

Han kommer seg løs sammen med fire andre ryttere og i hovedfeltet bak er det ingen som vil hjelpe Dimension Data og Edvald Boasson Hagen med å hente bruddet. Inn på to lokale runder i Førde er det etter hvert mer og mer klart at kampen om seieren skal stå mellom de fem.

– Jeg følte meg egentlig ok, og da vi begynte å nærme oss de lokale rundene så begynte jeg å føle meg ganske tung. Ikke helt forferdelig, men ganske dårlig, og da vi kjørte bakken første gang fikk jeg skikkelig kramper og det stoppet helt opp. Prøvde å henge med, men det gikk ikke.

– Jævlig surt

Opp den lille bakken til Kletta på den lokale runden sier beina hans stopp og bruddkameratene siger i fra, omtrent syv kilometer fra mål. For Joker Icopal-rytteren er det svært liten tvil om at han kunne tuktet Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen), som etter hvert stakk av med seieren.

– Jævlig surt. På en normal dag skulle jeg klart å vinne her.

(artikkelen fortsetter under)

HOLDT IKKE HELE VEIEN: Ole Forfang måtte vinke farvel til etappeseieren bare noen kilometer fra mål. FOTO: Szymon Gruchalski/Tour des Fjords

Underveis var det tre innlagte spurter. Forfang var nummer to på to av dem, mens han vant den ene. Han er overbevist om at han ville hatt sjans på seieren på oppløpet i Førde.

– Da vi kjørte de mellomspurtene… jeg var den beste til å spurte. Jeg er nesten alltid den sterkeste når jeg havner i sånne bruddsituasjoner, så jeg aner ikke hva som skjedde egentlig. Det var bare dårlig. Skikkelig dårlig dag.

Tar rittet dag for dag

Etter omtrent en måned med rittpause er han ikke interessert i å gi noen unnskyldninger på hvorfor han ikke klarte å følge de andre fire. Han er også nådeløs i vurderingen av egen innsats.

– Tour de Bretagne som var forrige ritt. Jeg vet ikke om det er noen unnskyldning, men… nei, jeg har ikke lyst til å komme med noen unnskyldning, det var bare for dårlig, egentlig. Jeg burde gjort det mye bedre. Jeg burde jo selvfølgelig hengt med de fire som holdt inn, og så burde jeg egentlig… om ikke vunnet, men vært med og kjempe om seieren.

22-åringen var i bakken tidlig på etappen og det er vel tvilsomt at det hjalp ham på veien til Førde. Nå sitter han igjen som femtemann i sammendraget, men vil ta rittet dag for dag.

– Noen ganger så blir det mye bedre hvis man har en sånn svart dag. Skal normalt være mye bedre, så forhåpentligvis blir det bedre.

Tagget med: , , , ,

Les også disse