HAR HALVPARTEN: Thor Hushovd jobber fortsatt for å få i havn det norske profflaget sitt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

HAR HALVPARTEN: Thor Hushovd jobber fortsatt for å få i havn det norske profflaget sitt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Hushovd gir norsk profflag 50 prosents sjanse

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 17.03.16 21:41

Del på    

Mener han har vært veldig nær ved å lykkes.

(procycling.no): Thor Hushovd skal ha fått på plass 50 millioner kroner til satsingen på et norsk WorldTour-lag, melder TV 2.

Det er rundt halvparten av summen grimstadoksen trenger til å realisere planen om å starte det første norske profflaget i sykkelsporten.

– Jeg føler jeg har vært veldig nærme. Jeg kan si at på en skala fra en til ti, har jeg vært på en åtter, kommenterer Hushovd overfor TV-kanalen.

50/50-mulighet

– Nå er det mer som «fifty-fifty» om det blir et lag eller ei for 2017. Men det kommer også år etter det, fortsetter han.

• Les mer: Hushovd gir ikke opp

Hushovd sier han har et par selskaper med seg som har sagt de vil være med på satsingen.

38-åringen påpeker at bidragene fra disse selskapene er betydelige, men ikke nok til å fastslå at drømmen om et profflag på øverste nivå blir virkelighet.

Annen løsning?

Fra før har Hushovd sagt at fristen for å få pengene til satsingen på plass er i slutten av mars.

Dersom det ikke går i boks, velger mulignes den tidligere verdensmesteren å utsette oppstarten av det nye laget til 2018.

• Les mer: Fortsatt sponsortørke for Hushovds prosjekt

Jean-Étienne Amaury hos Tour de France-arrangøren ASO har tidligere anbefalt å satse mot nivå to i proffsyklingen, det prokontinentale nivået, hvis Hushovds konsept ikke skaffer nok penger til WorldTour-satsing.

 – Man trenger litt tid på å få til noe slikt. Kanskje er det lurt å starte opp på kontinentalnivået, og deretter sikte mot WorldTouren. Om det er mulig å gjøre i løpet av ett år? Det høres lite ut, men man er også nødt til å sette seg høye mål for å stikke seg litt ut, sa Amaury til procycling.no i vinter.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse