Prøv Procycling Pluss idag

Bjørn Tore Hoem

Hoem knep sekunder

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 1.09.16 21:32

Del på    

Klatret til sjetteplass i sammendraget.

ODDA/OSLO (procycling.no): Han er ikke den som gjør det best i en spurt, og i et ritt med få sjanser for slike ryttere må Bjørn Tore Hoem kjøre offensivt for å henge med i sammendraget.

På torsdagens andre etappe i Tour des Fjords ble det kjørt hardt fra start til mål. Joker-Byggtorget-rytteren var en av de syv i dagens brudd.

– Det var jævlig hardt. Etappen begynte med mye støting, og det ble kjørt ganske hardt allerede fra vi kom oss i brudd. Det var en lang dag. Jeg trodde vi skulle holde litt lenger da vi hadde fem minutter, men feltet tok innpå oss sinnssykt fort. Da vi skjønte det var det bare å spare mest mulig energi før bakken. I tilfelle det kom opp en gruppe så hadde man litt til overs. Og det gikk så vidt, sier Hoem til procycling.no etter målgang.

På veien opp den utfordrende Grostøl-stigningen, kort tid før målgang i Odda, kjørte en ny gruppe ryttere seg opp til bruddet. Da var Joker Byggtorget-rytterne en av de få fra den originale tetgruppen som hang med.

Til slutt endte etappen i massespurt, men Hoem hang med hovedfeltet og fikk dermed samme sluttid som etappevinner Alexander Kristoff. På veien til fjordbyen i Hordaland knep 25-åringen totalt tre sekunder på de innlagte spurtene, og klatret dermed til sjetteplass i sammendraget.

– Det er viktig å ta bonussekunder. Det kan bli et ritt der det ikke blir så store avstander helt i toppen. Det er ingen bakkeavslutninger så da gjelder det å ta bonussekunder der man kan. Heldigvis klarte jeg å henge med inn med feltet i dag.

– Det er sammendraget du satser på?

– Ja, jeg er her for å gjøre det bra i sammendraget. Det er mange spurtetapper her og jeg er ingen spurter, så da må jeg satse på totalen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse