EN AVGJØRELSE NÆRMER SEG: Daniel Hoelgaard er på utgående kontrakt i år. Foto: Heinz Zwicky/Getty Images

Hoelgaard: – Uno-X er veldig interessante

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.08.19 12:25

Del på    

Men gjesdalbuen har ikke bestemt seg for hvilken rolle han vil ta sikte på de neste årene.

(procycling.no): I mai skrev procycling.no at Uno-X hadde de tre H-ene, Kristoffer Halvorsen, Sondre Holst Enger og Daniel Hoelgaard på ønskelista foran 2020-sesongen. 

Mens Halvorsen ser ut til å fortsette karrieren på WorldTour-nivå i EF Education First, er det ikke sikkert hvor verken Holst Enger eller Hoelgaard kjører neste år.

Begge ser de på Uno-X som et interessant alternativ. Holst Enger er for øyeblikket på prokontinentalnivå i Israel Cycling Academy, mens Hoelgaard sykler for WorldTour-laget Groupama-FDJ.

Les også: Overtrent Holst Enger måtte ta pause: – Jeg har vært overmotivert

For Hoelgaard har det i hovedsak blitt jobb for lagets andre spurtere  det siste året, og spørsmålet nå blir hva han ønsker å gjøre når kontrakten går ut med det franske laget etter årets sesong.

– Du er jo inne i et kontraktsår. Er det slik at du ser for deg å fortsette i den rollen, eller vil du til et lag hvor du kan få flere egne sjanser?

– Vi vurderer begge deler. Så blir det å veie det opp mot hverandre og se hvilke tilbud som kommer. Hva som er tryggest og hva som er best for fremtiden. Det er ikke tatt en beslutning på det enda, sier Hoelgaard til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Må trolig ta steget ned for å fortsette som spurter

Sammen med agent Joona Laukka staker han ut kursen for sesongene videre. Hoelgaard forteller at han foreløpig også har fått positive tilbakemeldinger fra Groupama-FDJ om veien videre.

– Vi må jo stikke fingeren i jorda og si at når du ikke har spurtet på WorldTour-nivå, så er det vanskelig å få en spurtrolle på et WorldTour-lag. Det skal godt gjøres. Det er bare slik det er, når du ikke har fått muligheten til å kjøre for egne muligheter. Hvis jeg skal fortsette som spurter, så er det kanskje et prokontinentallag en må se etter. Da er Uno-X veldig interessante, sier 26-åringen.

Han svarer også et bekreftende ja på at han har vært i kontakt med det norske laget, som altså skal ta steget opp på prokontinentalnivå til neste sesong. I den nåværende stallen har laget også Daniels lillebror, Markus Hoelgaard.

– Både han og min gamle trener (Espen Aarreskjold) i laget gjør det jo veldig interessant, sier storebror.

BRODEREN: Markus Hoelgaard kom til Uno-X foran årets sesong. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Haugland: – Vil kanskje overraske meg om begge to kommer til oss

Torsdag gikk man også inn i august, og sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, må humre litt når vi nevner datoen, som er den offisielle starten på overgangsvinduet i sykkelsporten.

For to år siden kunngjorde de signeringen av Tobias Foss 1. august, men årets «start» på overgangsvinduet gikk forbi uten noen kunngjøringer fra Lysaker.

Uno-X har flere viktige ritt den neste perioden, med Arctic Race, Danmark rundt, Czech Cycling Tour, trolig en stor del av Norges lag til Tour de l’Avenir og en rekke andre ritt på programmet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed blir det mye tid til å se på både egne ryttere og ryttere fra andre lag med tanke på lagets stall i 2020. Der er både Holst Enger og Hoelgaard mulige kandidater, men Haugland virker ikke til å tro på muligheten for at begge to signerer med Uno-X.

– Det skal jeg ikke forskuttere for mye, men vi har gode meldinger på at Syver (Wærsted) er på vei tilbake. Vi har også hentet flere raske dansker (Niklas Larsen og Frederik Rodenberg har begge gode resultater fra massespurter). Vi skal tenke på helheten rundt et lag, så det vil kanskje overraske meg om de begge de to skal komme til oss, sier Haugland.

Blir snart far igjen

For Hoelgaard blir det uansett en retur til konkurranse i London på søndag. Der blir han én av seks nordmenn på start, sammen med Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma), Rasmus Fossum Tiller (Dimension Data), Kristoffer Halvorsen (Team Ineos), Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff (begge UAE Team Emirates).

Sistnevnte vant samme ritt i 2017, mens Hoelgaard i år skal jobbe for at det er hans lagkamerat Arnaud Démare som tar seieren.

Deretter venter EM-fellesstarten 11. august og muligens BinckBank Tour.

– Men det kan være at vi bytter det ut. Det er litt uvisst rundt midten/siste del av august siden vi venter barn, sier Hoelgaard.

– Nå skal du forsørge familien. Det holder ikke bare å loke rundt på sykkelen

Siden NM har han fått kjørt et godt treningsopplegg hjemme i Norge, noe som også har gitt ham litt avkobling mentalt fra reisingen ellers i sesongen.

Utover høsten tror han også det kan åpne seg flere egne muligheter. Dem har det ikke vært mange av så langt i årets sesong, men han sier seg likevel relativt greit fornøyd med 2019-sesongen så langt.

– Det har ikke kommet noen store resultater, men jeg har heller ikke blitt bedt om å kjøre inn store resultater. Jeg har gjort den jobben jeg har har blitt bedt om, så jeg er greit fornøyd med det. Jeg har fått prøvd meg i to-tre WorldTour-spurter og har to tiendeplasser uten noen særlig trening på spurt. Jeg er fornøyd med å se at jeg ikke har mistet den teften enda, men det er vanskelig å si når du er vant til å kjøre opptrekk, oppsummerer han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse