TAKKER FOR SEG: Sondre Holst Enger gir seg som proffsyklist etter 2020-sesongen. Foto: Riwal-Securitas

Holst Enger legger opp

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.12.20 10:26

Del på    

Gir seg etter seks år som proff.

(procycling.no): Søndag kveld offentliggjorde Sondre Holst Enger på Instagram at han legger opp som proffsyklist.

«2020 blir det året jeg husker som slutten av noe enormt og som starten på noe nytt. Jeg vil savne alle dere i feltet», lyder den konsise meldingen fra Horten-syklisten som markerer at livet som toppsyklist er over.

27-åringen startet karrieren for alvor i Plussbank-BMC i 2012 etter å ha levert en solid juniorsesong i 2011. Da ble han blant annet nummer 8 i EM i Offida, nummer 10 i tempo-VM og 12 i landeveisrittet i København.

I 2013 begynte Holst Enger virkelig å vise lovende takter. 3. plass sammenlagt i Tour of Norway der han også var to ganger på podiet på enkeltetapper ble fulgt opp av seier i Nations Cup-rittet Coupe des nations Ville Saguenay. På høsten samme år tok unggutten bronse bak Matej Mohoric og Louis Meintjes i U23-VM. Her slo han Caleb Ewan i kampen om den siste medaljen bak de to utbryterne.

Oppturen fortsatte i 2014 med nye topplasseringer i de norske etapperittene samt gull i U23-NM og 5. plass i U23-VM. Denne gangen med Bystrøm på topp og Skjerping på bronse. Samme høst hadde Holst Enger prøvd seg som stagiaire i IAM Cycling. Det sveitsiske laget ga ham proffdebuten neste år.

Allerede i den første sesongen kom den første proffseieren på en etappe i Østerrike rundt. IAM-spurteren leverte en solid sesong blant annet med toppresultater i Tour of Britain. Det fortsatte han med i 2016 med en ny seier, denne gangen på siste etappe i Tour of Croatia. Jevnhet var nøkkelen til Holst Enger de neste ukene. 11 ganger var han topp 10 i ulike ritt før Grand Tour-debuten i selveste Tour de France.

Tre ganger topp 10 hadde han vært før etappen til Bern. To nordmenn kjempet om seier side om side med Peter Sagan. Holst Enger og Kristoff ble dog begge slått. Men tredjeplassen til unggutten var en bekreftelse av talentet.

Men karrieren skøyt ikke fart etter det. Nå kom noen mer kompliserte sportslige år. AG2R La Mondiale sikret seg Holst Enger før neste sesong, men det ble kun 41 rittdager i 2017 og én gang på topp 10.

2018, debutsesongen i Israel Cycling Academy, gikk bedre. En rekke med topp 10-plasseringer og et Tour of Norway der spurteren fra Horten var tre ganger blant de tre beste.

Neste år ble dog et steg ned igjen. 2019 var uten store resultater og heller ikke den spesielle 2020-sesongen, i Riwal Securitas, førte med seg noen opptur.

Når Riwal-laget nå går ned fra proffnivå etter årets sesong velger også Sondre Holst Enger å gi seg som proffsyklist. Driedaagse Brugge-De Panne ble dermed hans siste seilas.

27-åringen skal nå begynne å jobbe i et snekkerfirma.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Sondre Holst Enger (@sondrehe93)

Tagget med: , , ,

Les også disse