VINKER FARVEL: Kristoffer Halvorsen er på vei vekk fra Team Ineos. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Halvorsen på vei til EF Education First

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.08.19 19:10

Del på    

procycling.no erfarer: 23-åringen bytter ut Ineos med EF de to neste årene.

(procycling.no): Etter to år i Team Sky/Ineos, ser det ut til at Kristoffer Halvorsen får seg en ny arbeidsgiver i 2020.

Foreløpig er ingen avtale signert, men etter hva procycling.no erfarer er Halvorsen så godt som klar for EF Education First. 

Halvorsen, som for øyeblikket er i Storbritannia hvor han skal kjøre Prudential RideLondon-Surrey Classic søndag, ønsker ikke å kommentere procycling.nos opplysninger.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Han signerte en toårskontrakt med det som dengang var Team Sky foran 2018-sesongen og det var også en opsjon på et tredje år med det britiske laget, men den blir altså ikke brukt.

Ny toårskontrakt

Halvorsen har i sommer engasjert den finske agenten Joona Laukka for å jobbe frem en avtale. I en tidlig fase var også Dimension Data og Sunweb interessert i Halvorsen, men 23-åringen har etter hva procycling.no erfarer falt ned på å signere for EF Education First.

Halvorsen vil signere en avtale med det amerikanske laget for de to neste sesongene.

Dermed vil sørlendingen komme til et lag som ikke har et like sterkt fokus på sterke sammenlagtryttere som tilfellet er i Ineos. Halvorsen har foreløpig ikke kjørt et treukersritt og har kun kjørt to europeiske etapperitt på WorldTour-nivå i løpet av hans tid i Ineos så langt.

I EF Education First kan han forvente seg flere muligheter i de større rittene, selv om de også har ryttere som Rigoberto Urán, Daniel Martínez og Tejay van Garderen i stallen. På spurtsiden har det amerikanske laget for øyeblikket ryttere som Sacha Modolo, Moreno Hofland og Daniel McLay i årets stall. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Av de tre er det kun McLay som har vunnet i år. Han vant den første etappen i Herald Sun Tour foran nettopp Halvorsen, mens nordmannen vant den femte og avsluttende etappen i rittet. Halvorsen vant også den avsluttende etappen i årets Tour of Norway og har kjørt inn en rekke øvrige topplasseringer denne sesongen.

Sterk tilknytning til Halvorsens nye hjemby

EF Education First omtaler Girona som «sitt andre hjem», og laget har også service course i byen like nord for Barcelona.

Det vil være gode nyheter for Halvorsen, som selv har bosatt seg i Girona etter at han ble proff.

I samme by bor også Magnus Cort. Dansken er en jevnlig treningskamerat for Halvorsen og Daniel Benson i Cyclingnews.com har meldt at dansken også er på vei til EF Education First foran 2020-sesongen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse