Prøv Procycling Pluss idag

IMPONERER: Olav Hjemsæter tok sin andre topp 3-plassering for sesongen i Kroatia. Foto: Rune Helliesen/Team Coop

Hjemsæter: – Jeg må begynne å kjøre ritt uten Guardini

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.03.19 17:30

Del på    

19-åringen var kun centimetere fra å vinne siste etappe i Kroatia.

(procycling.no): Den tredje og siste etappen av Istrian Spring Trophy endte tradisjon tro i en massespurt. Der var Andrea Guardini (Bardiani-CSF) den raskeste, men like bak fulgte en 19-åring fra Team Coop.

Olav Hjemsæter spurtet inn til andreplass på avslutningen av firedagersrittet. Nicolas Dalla Valle (Tirol KTM) tok den siste plassen på podiet, før Kristian Aasvold sørget for to nordmenn på topp fire.

– Jeg må begynne å kjøre ritt uten Guardini, sier Olav Hjemsæter spøkefullt til procycling.no etter nok en gang å ha blitt slått av den raske italieneren.

I Trofej Umag forrige onsdag ble samme mann nummer tre, bak nettopp Guardini som var en smule ufin. De ble dog begge slått av Alois Kankovsky den dagen. Søndag fikk Guardini sin seier, men bare så vidt.

– Det var veldig jevnt. Det var ikke mange centimetere over målstreken at det var enda jevnere. Det var nesten mest surt etter den fantastsike jobben laget gjorde i dag. Jeg hadde veldig lyst til å få en etappeseier etter den jobben de hadde gjort. Så jeg var litt skuffet etter målgang da jeg ikke klarte det, forteller unggutten til Team Coop.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PÅ PODIET: Kristian Aasvold tok sesongens første topp tre-plassering på første etappe av Istrian Spring Trophy. Foto: Magnus Børresen/Team Coop

Aasvold nesten på podiet

I sammendraget var Kristian Aasvold beste mann for Coop. Men han kjørte likevel opptrekk for Hjemsæter, og ble selv nummer fire. Han var kun noen centimeter fra å bli tredjemann, og ville da tatt nok bonussekunder til å ta den siste podieplassen i sammendraget.

Både Aasvold og resten av laget får mye skryt fra Hjemsæter.

– Jeg fikk utrolig god hjelp fra laget. Vi samlet oss med syv kilometer igjen og gutta kjørte helt rått. Vi satt helt foran og fikk meg og Kristian Aasvold godt fram før de siste 2,5 kilometerne. Der tror jeg det var noe sånt som seks rundkjøringer. Så holdt jeg hjulet til Kristian og vi hadde god posisjon etter siste rundkjøring med 500 meter igjen. Det var samme oppløp som da jeg ble nummer tre i forrige uke. Sist gang så lønte det seg å vente litt, for det er en ganske lang spurt.

– Da var det motvind og i dag var det medvind, så jeg prøvde å vente litt. Jeg fikk opptrekk av Kristian, men da holdt Guardini akkurat til målstreken. Jeg hadde høyere fart og var på vei forbi, men da var jeg akkurat litt for sein med å starte.

Felix Gall gikk til topps i rittet. Østerrikeren til Sunweb Development Team vant lørdagens etappe, og satt i hovedfeltet over målstreken på avslutningsdagen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

STØRSTE SEIER: Andrea Guardini slo selveste Mark Cavendish i Giro d’Italia 2012. Foto: Tim De Waele/Getty Images

Videre til Normandie

Etter sesongåpningen i Kroatia venter nå Tour of Normandie på Team Coop, og en rekke norske lag.

Med spurtnederlaget litt på avstand, synker det mer inn hos 19-åringen hvilken prestasjon han har stått for.

– To pallplasser her i Kroatia var mye mer enn jeg hadde forventet. Jeg er veldig godt fornøyd, og hadde ikke forventet dette i det hele tatt. Det er utrolig gøy at jeg ser at jeg har virkelig en god spurt og kan hevde meg bra selv blant de store gutta. Det er et stort navn som slår meg.

Guardinia har fem år med WorldTour-erfaring på baken, og har syklet som proff siden 2011. Bardiani-rytteren har hentet de fleste av seirene sine i Tour de Langkawi, men i 2012 vant han en etappe i Giro d’Italia foran Mark Cavendish.

Hjemreisen til Norge blir mandag, før kun fem dager rekkes hjemme. Så går turen til nord i Frankrike.

– Det er fem dager hjemme før avreise til Tour de Normandie på søndag. Det gleder vi oss til. Det blir syv dager på slagmarkene der nede.

– Jeg håper seieren kommer der nede. Vi har kjørt såpass bra her nede at jeg tror vi skal bite godt fra oss i Frankrike. Så får Guardini kjøre Milano-Sanremo, så slipper vi han i hvert fall, humrer stortalentet.

Se spurten her!

Slik gikk det til:

18 mann stakk av gårde tidlig på etappen, men CCC Development Team jobbet knallhardt i feltet. Etter 23 kilometer var det samlet igjen på veien mot Umag.

Støtecupen fortsatte, med flere ulike konstellasjoner foran feltet. Men ingen fikk gå før rytterne var 50 kilometer ut på den 156 kilometer lange etappen.

Matthias Mangertseder (Team Felbermayr) fikk til slutt gå fri sammen med en annen tysker; Miguel Heidemann (Hermann Radteam). De to fikk omlag to minutter.

Feltet har kontroll

Duoen klarte ikke å presse ledelsen til noe mer, og feltet begynte etter hvert å knappe innpå.

Med tre mil igjen var det bare 40 sekunder fram til Mangertseder og Hedemann, og inne på den siste mila var det tyske forsøket over.

Et stort felt kom samlet til målstreken, der Andrea Guardini stakk seg fram som den raskeste.

Tagget med: , , , ,

Les også disse