Prøv Procycling Pluss idag

I TOPPEN: Olav Hjemsæter ble nummer tre i sesongåpningen. Foto: Rune Helliesen/Team Coop

På podiet etter tett kamp med Guardini: – Han kunne spart seg for den

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.03.19 16:18

Del på    

God sesongåpning for Hjemsæter og Coop i Kroatia.

Som i fjor åpnet Team Coop sesongen i Kroatia og med rittet Trofej Umag. Det var et ritt Krister Hagen vant i fjor etter å ha støtet fra bruddkameratene på slutten, noe som gjorde at det norske laget hadde noe å forsvare i årets utgave av rittet.

I motsetning til fjoråret endte det hele i en spurt etter en nervøs dag preget av mange velt på de avsluttende rundene.

Der spurtet 19-åringen Olav Hjemsæter inn til en tredjeplass.

– Jeg har jo ingen pallplasser fra UCI-ritt tidligere, så det var veldig gøy, sier han til procycling.no.

At Hjemsæter tok tredjeplassen var imidlertid ikke planen.

– Planen vår var å spurte for Trond (Håkon Trondsen), men ettersom det var så hektisk var det vanskelig å få til et organisert opptrekk.

– Vi mistet hverandre i de fire rundkjøringene som var på de siste to kilometerne. Ut av den siste rundkjøringen så jeg ham ikke, så da bare fulgte jeg hjulet jeg hadde.

Fulgte hjulet til Guardini

Der endte han opp med å følge hjulet til Andrea Guardini (Bardiani-CSF), den lynraske italieneren som er best kjent for sine herjinger i Tour de Langkawi (hvor han har intet mindre enn 24 etappeseirer) og én etappeseier i Giro d’Italia.

– Jeg fikk et godt opptrekk av han og jeg var på vei forbi på høyresiden, men da svingte han over til høyre og dyttet meg ut i grøften. Da tapte jeg litt fart på det, men kom meg inn til tredjeplass.

– Var det en litt stygg spurt?

– Fra min posisjon synes jeg det var unødvendig å dytte meg ut der og jeg mistet jo fart. Jeg synes han kunne spart seg for den, men han blir ikke disket for den.

– Han har kjempet for posisjoner før han også, men jeg får ta ham neste gang, sier Hjemsæter om mannen som har fem sesonger bak seg på WorldTour-nivå.

«Var kanskje ikke Olav Hjemsæter jeg hadde størst forventninger til»

Hadde ikke forventet plass på podiet

Etter klusset med Guardini var det tsjekkeren Alois Kankovsky (Elkov-Author) som tok seieren.

– Han kom på slutten. Det er umulig å si (om jeg kunne tatt seieren), men jeg tror jeg skulle tatt Guardini. Jeg var på vei forbi der. Om jeg hadde vunnet får vi aldri vite, men jeg får bare knekke han en annen gang, oppsummerer nordmannen.

Hjemsæter avsluttet sesongen i fjor sterkt med åttendeplass i Gooikse Pijl, men hadde ikke en plass på podiet i tankene da han sesongdebuterte onsdag.

– Jeg vet jo fra tidligere at jeg kan hevde meg i spurt og i dag var det veldig mye posisjonering. Der har jeg har vært god tidligere, men jeg hadde ikke forventet pallplass i dag.

– Vi vet jo at vi har nivået inne og det har hele laget som sitter bra med. Det er lovende for de neste to ukene vi skal være i Kroatia.

Neste ritt for Coop nå er Trofej Porec, som også forventes å ende i en massespurt. Deretter venter etapperittet Istarsko Proljece (Istrian Spring Trophy) til neste helg igjen. Også det et ritt Krister Hagen vant i fjor.

– Vi kjører for seier. Magnus Børresen (sportsdirektør) har sagt at vi skal matche sesongåpningen fra i fjor, så da må man bare tråkke på, sier Hjemsæter om den neste halvannen uken.

Tagget med: , , ,

Les også disse