Prøv Procycling Pluss idag

BLØTT: Michael Albasini tok sin syvende etappeseier i Romandiet rundt i svært våte forhold. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Hjemmeseier i Romandiet rundt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.04.17 17:49

Del på    

Spurtet inn til seier på tøff fjelletappe.

(procycling.no): En fjell- og regntugn etappe i Romandiet rundt avsluttet på toppen av en 15 kilometer lang klatring. Stigningsprosenten var imidlertid ikke avskrekkende og til tross for flere angrep kom en større gruppe samlet til mål i Champéry.

I avslutningen var ringreven Michael Albasini smartest. Orica-Scott-rytteren har hatt stor suksess i det sveitsiske etapperittet de siste årene og på den andre etappen av årets utgave sørget han for en ny, populær hjemmeseier.

I spurten var han klart det raskeste og kunne juble over karrierens syvende etappeseier. Gjennomvåte måtte Diego Ulissi (UAE Team Emirates) og Jesús Herrada (Movistar) ta til takke med andre- og tredjeplass.

Sveitseren har den siste måneden vist god form, med etappeseier i Baskerland rundt og gode prestasjoner i Ardenner-klassikerne, blant annet en tredjeplass i Amstel Gold Race.

Fabio Felline (Trek-Segafredo) beholdt sammenlagtledelsen.

LES OGSÅ: Felline mestret forholdene i Romandiet

Eneste nordmann i rittet, Odd Christian Eiking (FDJ), syklet inn til en 69. plass, ett minutt og 31 sekunder bak vinneren Albasini.

Resultater finner du nederst i artikkelen!

Slik gikk det til:

En krevende klatreetappe ventet rytterne på dagens etappe av Romandiet rundt. 173.3 kilometer mellom Aigle og Champéry bød på hele fem kategoriserte klatringer, den siste 15 kilometer lang.

Våte og trist omgivelser sørget for mange regnjakker på start i UCIs hjemby Aigle, og været ble ikke noe særlig bedre utover dagen.

Sander Armée (Lotto-Soudal) og Marco Minnaard (Wanty-Groupe Goubert) lot seg imidlertid ikke affektere og duoen angrep på kilometer null. De fikk raskt en god luke, men snart tok flere opp jakten.

Etter en halvtimes kjøring hadde Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), Matbey Mamykin (Katusha-Alpecin), Oliveiro Troia (UAE Team Emirates) og Mekseb Debesay (Dimension Data) klart å tette luken til Armée og Minnaard.

Opp dagens første klatring, tredjekategorien Chamoson, var Armée som var først over – foran Burghardt og Minnaard, mens Troia mistet kontakt med kvintetten.

Etter 60 kilometer hadde de fem fått en ledelse på nærmere åtte minutter. Armée fortsatte å sanke klatrepoeng utover etappen og sikret seg ledelsen i klatrekonkurransen.

Marcus Burghardt fikk etter hvert problemer og falt av gruppen, som holdt god avstand til hovedfeltet. Med 40 kilometer til mål hadde de fremdeles seks minutters ledelse og hovedfeltet måtte begynne å sette opp farten.

Inn i den siste klatringen var ledelsen dog kuttet ned til nærmere minuttet og utbryterne var aldri noen trussel. BMC sørget for å holde et høyt tempo, som lenge holdt angrepene i sjakk.

Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) var den første til å gi gass, men fikk raskt følge av flere ryttere. Nederlenderen fortsetter å holde trøkket oppe og sliter seg løs med fire andre ryttere.

Utflukten varer dog ikke lenge, og så snart Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) hadde tauet dem inn kom et nytt angrep. Denne gangen fra Roman Kreuziger (Orica-Scott) og nok en gang var Gesink offensiv. Nederlenderen støtet etter tsjekkeren, men ingen av dem klarte å skape noe.

Orica-Scott fortsatte å sette press på gruppen og like etter kom et angrep fra Damien Howson. Angrep til australieren var en katalysator og en rekke ryttere støtet etter, deriblant Tejay Van Garderen (BMC), Ion Izagirre (Bahrain Merida) og Pantano. Plutselig var det elleve ryttere som hadde kommet seg med i gruppen

Men igjen skulle det samle seg, og en større gruppe kom sammen under kilometersmerket, anført av Simon Yates (Orica-Scott).

Med 300 meter til mål tok Yates’ lagkamerat Michael Albasini fronten og så seg aldri tilbake. Foran Ulissi og Herrada kunne sveitseren juble over seier på hjemmebane. Karrierens syvende i Romandiet rundt.

https://twitter.com/wcstats/status/857258648548126720

Tagget med: , , , , ,

Les også disse