GIKK FRA FORBUNDET TIL UNO-X: Tidligere landslagssjef Stig Kristiansen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Hjelper ikke vestlendinger

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 31.08.17 19:28

Del på    

Truls Korsæth i det spøkefulle hjørnet på lagpresentasjonen.

SOLLI PLASS (procycling.no): I dag ble det offentliggjort hvilke ryttere som får kjøre VM på hjemmebane den kommende måneden. procycling.no hadde fullklaff med sin spådom, og traff på samtlige ryttere av de som er tatt ut til nå.

En av dem som var tilstede på pressetreffet til Norges Cykleforbund, var Astana-rytter Truls Korsæth. Lillehamringen bemerket seg for alvor da han som kontinentalrytter satt lekende lett med i teten hele veien i VM i Qatar, og ble nummer 16 i sitt første seniormesterskap.

Ikke overraskende er den tidligere Joker-rytteren tatt ut til å hjelpe Norges to kapteiner også i årets mesterskap. I EM tidligere i måneden, kjørte han også temporittet, men mannen som fyller 24 år dagen før VM sparkes i gang med lagtempo får ikke fornyet tillit på disiplinen i Bergen.

Derimot er Andreas Vangstad, sølvmedaljør i NM bak Edvald Boasson Hagen, tatt ut. Det synes Korsæth er helt greit.

– Jeg er nok ikke den beste kandidaten, det er jeg sikker på. Det er på grunn av bakker. Jeg har kjørt én bra tempo i år, EM-tempoen var ganske bra. Jeg føler at jeg rett og slett ikke har noe der å gjøre når vi har Vangstad. Det er et bra uttak, sier Korsæth til procycling.no.

– Gode muligheter

Norges lag er ledet av Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Etter fjorårets fiasko i Qatar, har de to 30-åringene skværet opp. I EM fungerte samarbeidet perfekt, og man så en Boasson Hagen i offensiv positur i finalen. Alexander Kristoff gjorde som han er best på, og ventet til spurten.

I Bergen er det ikke usannsynlig at landslagssjef Stig Kristiansen fisker opp en lignende taktikk fra lommen. Truls Korsæth har i hvert fall god tro på Norges ni mann, samtidig som han spøker med øst/vest-konflikten som til tider har preget nasjonal sykkelsport.

– Jeg tror Norge kommer til å være et veldig strømlinjeformet lag i Bergen. Et lag med mange kandidater som klarer å utnytte hverandre. Det er gode muligheter for at vi kan levere bra resultater.

– Er det slik at du hjelper Edvald, og Bystrøm hjelper Kristoff, eller er det ingen form for deling?

– Jo, jeg hjelper ikke vestlendinger.

– Seriøst?

– Helt seriøst, vitser den distré førsteårsproffen med glimt i øyet.

Korsæth bedyrer også at taktikken i EM inspirerer til lignende suksess i mesterskapet på hjemmebane.

– Det er to konger på toppen, og så skal dere gjøre alt for å legge til rette for dem?

– Det fungerte veldig bra i EM, der gjorde vi ting kjempebra. Når det står to konger på topp på presentasjonen, så er det to konger på topp. Begge har vist form også, så jeg tror det er smart, analyserer Astana-rytteren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MESTERSKAPSRYTTER? Her er Truls Korsæth fra NM i Stjørdal tidligere i år. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no

Mesterskapsrytter?

Truls Korsæth fikk som nevnt sitt seniorgjennombrudd i fjorårets VM, og den prestasjonen var med å sikre ham proffkontrakt like før nyttår.

I EM viste han også gryende mesterskapsform, både i form av en solid tempo og offensiv kjøring i finalen. Den tidligere terrengsyklisten har også fjerdeplass fra U23-VM på tempo, og det er nærliggende å tenke at han er en mesterskapsrytter. Selv svarer han «vet ikke» på spørsmålet om han er en mesterskapsrytter.

– Synes du det er gøy å kjøre de største mesterskapene?

– Ja, jeg synes det er kjempegøy. Det ligner litt på terrengsyklingen jeg holdt på med for mange år tilbake. Det er litt som med éndagsløp også, det passer meg ganske bra å være raskt inn og raskt ut igjen. Ha litt tid til å jobbe mot et enkelt mål. Jeg trives i mesterskap, men vet ikke om jeg kan kalles en mesterskapsrytter.

Stig Kristiansen er klar på at gull er målet, men er samtidig klar på at det blir vanskelig å oppnå. Korsæth håper også at en av de to kapteinene kan røske med seg medaljer av det edleste valør.

– Passer løypa best for Edvald eller Alexander?

– Den passer like bra for begge to.

– Dobbelt gull?

– Dobbelt gull. Det hadde vært bra, delt førsteplass, svarer 23-åringen jovialt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse