Prøv Procycling Pluss idag

HVEM SKAL MED? procycling.no har satt seg ned og sett på hvem som bør forsvare Norges farger under VM på hjemmebane i Bergen. Er du enig med oss? Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

procycling.no tar ut den norske VM-troppen til Bergen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.08.17 13:53

Del på    

Eller ... Vi gir det i hvert fall et forsøk!

(procycling.no): Torsdag åpner selveste Alex Sushi dørene for Stig Kristiansen, flankert av norsk laks på den ene siden og VM-broadcaster TV 2 på den andre siden.

Og hyggelig nok har også procycling.no blitt invitert til seansen. Etter at vi ved et par anledninger tidligere har valgt å offentliggjøre deler av laguttaket i forkant, har vi forsøkt å summe oss litt denne gangen.

Vi har altså ikke ringt til alle hjørner av sykkel-Europa eller til indre fjordstrøk og mindre tettsteder innenfor kongeriket på desperat jakt etter informasjon. I morgen har du ordet, Stig Kristiansen!

I stedet var vi valgt å ta ut hele VM-troppen selv, så får vi se i morgen om landslagsledelsen er på bølgelengde med oss denne gangen:

Fellesstart menn elite:

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Truls Korsæth, Vegard Stake Laengen, Daniel Hoelgaard, Amund Grøndahl Jansen, Odd Christian Eiking, August Jensen

Kommentar: Vi går for det sikre. Sju av disse var i aksjon under «test-mesterskapet» i Herning. I tillegg har vi lagt til Odd Christian Eiking og Vegard Stake Laengen. Vi kunne ha argumentert i det vide og det brede for at man kunne hatt god bruk for egenskapene til Bjørn Tore Hoem i ei slik løype, men vi lar det ligge. Kristoffer Skjerping er ideell førstereserve, dersom Bystrøm likevel må kaste inn håndkleet. August Jensen har presset seg inn fra kontinivået etter en fantastisk sesong, mens Lars Petter Nordhaug, Sondre Holst Enger og dels Sindre Lunke dessverre har utelukket seg selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY PROFF: Team Coop-syklisten August Jensen har fått kontraktstilbud fra flere profflag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

INNE: August Jensen skal med etter en fantastisk 2017-sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fellesstart kvinner elite:

Emilie Moberg, Vita Heine, Susanne Andersen, Katrine Aalerud, Thea Thorsen, Ingrid Moe

Kommentar: De fire første er untouchables, og så er det nok en viss usikkerhet rundt om forbundet vil benytte seg av alle de seks plassene. Selvsagt bør de gjøre det, og da fester vi vår lit til rutinerte hjelpere i Thorsen og Moe. Det er kamp om de siste plassene her. Line Marie Gulliksen syklet EM, mens Ingrid Lorvik imponerte i Thuringen og Vårgårda. Et uttak som nok uansett vil bli diskutert i ettertid.

U23-fellesstart, herrer:

Kristoffer Halvorsen, Tobias Foss, Rasmus Tiller, Ole Forfang, Syver Wærsted, Anders Skaarseth

Kommentar: Bankers! I forhold til EM-laget, ryker Bjørnar Vevatne Øverland ut og Foss kommer inn. Sistnevnte er selvskreven, var på høydeleir foran Tour de l’Avenir idet EM pågikk. Wærsted har vært fast innslag under flere landslagsoppdrag i løpet av sesongen, og fortjener plassen. De øvriges kandidatur trenger man ikke å debattere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tobias Foss. Foto: Per Erik R. Mæhlum/Norges Cykleforbund

INNE: Tobias Foss syklet ikke EM i Herning, men er selvskreven både på tempo og under fellesstarten for Norge U23. Foto: Per Erik R. Mæhlum/Norges Cykleforbund

Fellesstart junior herrer:

Idar Andersen, Olav Hjelmsæter, Jonas Iversby Hvideberg, Andreas Leknessund, Søren Wærenskjold, Ludvig Fischer Aasheim

Kommentar: Laget er alt tatt ut.

Fellesstart junior kvinner:

Pernille Feldmann, Martine Gjør, Amalie Lutro, Emilie Røe Utvik

Kommentar: Vi er litt på utrygg grunn her, men vi går for kvartetten som fikk prøve seg i Herning tidligere i år.

Tempo herrer elite:

Edvald Boasson Hagen, Andreas Vangstad

Kommentar: Andreas Vangstad eller Truls Korsæth? Det er diskusjonen her, etter at Vegard Stake Laengen har varslet at han ikke er aktuell i disiplinen. Vangstad best av disse to i NM, mens Korsæth fikk muligheten i EM. Tok 19.-plass der, og vi er ikke helt overbevist. Mer kupert løype i Bergen, noe som passer sørlendingen. Men vi skal innrømme at plass to er relativt åpen.

Tempo kvinner elite:

Vita Heine, Thea Thorsen

Kommentar: Norge har to plasser og vi forutsetter da at begge benyttes. NM-vinner Heine er udiskutabel og Thea Thorsen har vist fram gode prestasjoner på temposykkelen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I TRØBBEL: Team Hitec Products har ikke temposykler til ettermiddagens lagtempo etter at SAS har klusset med bagasjen deres. På bildet er (fra venstre) Thea Thorsen

INNE: Vita Heine og Thea Thorsen er våre to beste kort foran tempoøvelsen for kvinner elite. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Tempo U23 herrer:

Tobias Foss, Iver Knotten

Kommentar: Det var tilnærmet amerikansk uttak til denne øvelsen under NM på Heimdal, men ting har skjedd siden. Rasmus Tiller fulgte overraskende nok Bjørnar Vevatne Øverland til Herning. Øverland ble bare nummer 27, mens Tiller ødela sjansen på vei ut av første sving. Det er uenighet innenfor redaksjonens rekker her, men vi landet på at  Stig Kristiansen lar den siste plassen vippe i favør av Knotten på grunn av bedre formutvikling. Å ignorere norsk rekord på 30 km tempo fra 14. august, er vrient. Dette er et tight race. For framtidige mesterskap vil vi gjerne se 18-åringen fra Re i aksjon allerede her.

Tempo junior herrer:

Andreas Leknessund, Søren Wærenskjold, Olav Hjemsæter

Kommentar: Laget er allerede tatt ut.

Tempo kvinner junior:

Emilie Røe Utvik, Amalie Lutro

Kommentar: Duoen var best i NM, og fikk sjansen i EM. Naturlig at de får fornyet tillit i Bergen.

Okay, «dett var dett». Alex Sushi, vi ses i morra – og lover å ankomme med stor grad av apetitt.

Kjære leser! Er du enige i vårt uttak? Hvis ikke – legg inn ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen! Heng også med på procycling.no under morgendagens seanse. Den starter 13:45!

Tagget med: , , , ,

Les også disse