FOLKEFEST: VM i Bergen ble en eneste stor fest

FOLKEFEST: VM i Bergen ble en eneste stor fest. Men ikke økonomisk. FOTO: Tim de Waele

Mer motgang for «Bergen 2017»

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.10.19 16:01

Del på    

Rettsavgjørelse om millionbeløp gikk imot VM-arrangøren.

(procycling.no): Konkursboet etter arrangøren av verdensmesterskapet i landevei, «Bergen 2017», går glipp av millionbeløp etter en domsavsigelse i Asker og Bærum tingrett denne uken.

«Bergen 2017» tapte rettsaken mot Hordaland fylkeskommune og går dermed glipp av nye 5.2 millioner kroner, melder Bergens Tidene.

– Vi tar dommen til etterretning og er fornøyd med utfallet, sier rådmann i nyopprettede Vestlandet fylke, Rune Haugsdal.

Hordaland fylkeskommune vedtok i forbindelse med sykkel-VM i Bergen å stille med 5,2 millioner kroner i en såkalt usikkerhetsavsetning. Beløpet gjaldt arbeid knyttet til forberedelse av veier og trafikk. Da arrangørselskapet Bergen 2017 AS gikk konkurs etter mesterskapet, ble fylket nektet å utbetale det som også ble omtalt som en underskuddsgaranti.

For å få pengene de mente de hadde krav på, responderte konkursboet med å gå til sak mot Hordaland fylkeskommune.

– Det er viktig at andre arrangører som skal avholde store arrangementer som dette, leser dommen og sørger for å sikre seg slik at noe slikt ikke skjer igjen, sier bobestyrer advokat Ågne Laastad.

I skrivende stund har konkursboet i Bergen 2017 AS over 100 millioner kroner i innmeldte krav.

Mer bråk

Konkursboet har også rettet klage mot Lotteri- og stiftelsestilsynet etter at de fikk avslag på krav om merverdi-kompensasjon. Samtidig hevder boet at ferske utregninger viser at arrangørselskapet Bergen 2017 har mottatt for lite fradragsrett for merverdi i form av 1,5 millioner kroner.

Det økonomiske kaoset etter mesterskapet har fått etterspill innad i styret også. 19. mai sendte Norges Cykleforbund (NCF) region sør inn en anmeldelse av Harald Tiedemann Hansen til domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF).

Den tidligere sykkelpresidenten og sjefen for sykkel-VM i Bergen i 2017, nåværende medlem av det internasjonale sykkelforbundet UCI, ble anmeldt for fem forhold med tilknytning til arbeidet med VM i Bergen.

Tagget med: , ,

Les også disse