NYTT LAG: Marc Hirschi skal sykle for UAE Team Emirates helt ut 2023. Foto: PhotoFizza/UAE Team Emirates

Hirschi klar for UAE Team Emirates

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.01.21 13:46

Del på    

Sveitseren har signert en treårskontrakt.

(procycling.no): Lørdag offentliggjorde UAE Team Emirates at de har sikret seg det enorme talentet til Marc Hirschi. Sveitseren har signert en kontrakt med WorldTour-laget som strekker seg ut 2023-sesongen.

22-åringen hadde sitt virkelige gjennombrudd som proff i 2020 med etappeseier i Tour de France, bronse i landeveisrittet i VM, seier i La Flèche Wallonne og 2. plass i Liège-Bastogne-Liège som de største høydepunktene.

Hirschi er allerede på plass på lagets nåværende treningsleir i De forente arabiske emirater.

– Først og fremst vil jeg takke mitt forrige lag for alt de har gjort for meg de siste tre årene. Jeg er nå veldig glad over at jeg kan si at jeg blir en del av UAE Team Emirates. Vi har de samme målene og den samme tilnærmingen. UAE-laget beveger seg i riktig retning og de vokst mye de siste årene. Jeg gleder meg til å dra nytte av dynamikken i laget og å utvikle karrieren min, sier Hirschi i pressemeldingen.

Det var tirsdag den overraskende meldingen kom fra Team DSM (tidligere Sunweb) om at Hirschis kontrakt ble avsluttet med umiddelbar virkning. Årsakene til den plutselige avskjeden er ikke offentlig kjent. Spekuleringen har gått på alt fra økonomiske årsaker til at Hirschi ikke likte de rigide rammene som ble satt i laget.

Overgangen til UAE ble nok neppe vanskeligere å gjennomføre når Hirschi har landsmann Fabian Cancellara som agent. Lagsjefen i UAE, Mauro Gianetti, er også sveitsisk.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse