BLANT DE BESTE: Marc Hirschi var blant de beste i Team Sunweb 2020. Han blir ikke en del av Team DSM 2021. Foto: ASO / Thomas Maheux

Sveitsisk stjerneskudd ferdig i Team DSM – Kobles til UAE

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.01.21 17:32

Del på    

Overraskende og plutselig avskjed for Marc Hirschi.

(procycling.no): Tirsdag kveld kom en overraskende beskjed fra Team DSM, laget som de siste sesongene har vært kjent som Team Sunweb.

Kontrakten til en av de aller beste rytterne i laget, sveitsiske Marc Hirschi, avsluttes med umiddelbar effekt.

22-åringen var et av de virkelig store gjennombruddene i 2020 med etappeseier i Tour de France, bronse i landeveisrittet i VM, seier i La Flèche Wallonne og 2. plass i Liège-Bastogne-Liège som de største høydepunktene.

Les procycling.nos beste artikler fra 2020! (+)

Kontrakten til U23-verdensmesteren fra 2018 med Team DSM strakk seg egentlig ut også årets sesong.

«Team DSM har nådd en avtale med deres rytter Marc Hirschi om å terminere deres nåværende ansettelse før den opprinnelige sluttdatoen 31. desember 2021. Det er enighet om at avtalen vil bli sagt opp med umiddelbar virkning, og at det ikke vil komme ytterligere kommentarer», står det i offentliggjøringen på nettsiden til Team DSM.

Laget ønsker så Hirschi lykke til videre i karrieren og takker for hans bidrag i laget.

Hvor ungguttens fremtid ligger er fremdeles ikke offisielt kjent, men ryktene begynte raskt tirsdag kveld.

Trek-Segafredo ble nevnt av flere. Gazzetta dello Sport-journalist Ciro Scognamiglio, som vanligvis har tette bånd med laget, sier laget selv benekter ryktene.

Wielerflits var første sykkelnettsted som nevnte UAE Team Emirates. Ifølge kilder tett på laget er det altså Kristoff, Bystrøm og Stake Laengen som skal få Marc Hirschi som lagkamerat i 2021.

Verdien til den sveitsiske unggutten steg voldsomt i 2021 og laget som støttes av De forente arabiske emirater har økonomien til å gi han lønnen han vil ha. Tette bånd mellom Hirschis agent, som er ingen andre enn landsmann Fabian Cancellara, og den også sveitsiske lagsjefen i UAE Mauro Gianetti skal ha spilt en viktig rolle.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse