BYTTER LAG: Maximilian Schachmann har hatt en strålende sesong for Quick-Step Floors, men bytter arbeidsgiver til 2019-sesongen. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Henter talent fra Quick-Step

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.09.18 13:30

Del på    

Forsterker tysk stamme.

(procycling.no): Quick-Step Floors har hatt en formidabel sesong med utrolige 67. seire (foreløpig). Etter å ha levert flere solide resultater som neoproff har Maximilian Schachmann virkelig tatt steget for det belgiske storlaget i 2018.

Hans første proffseier kom i Volta a Catalunya i mars, da han på den sjette etappen til Torrefarrera snøt spurterne for seieren, etter en lang dag i brudd med spanske Diego Rubio (Burgos-BH).

Etter en imponerende åttendeplass i Flèche Wallone, triumferte han på ny i Giro d’Italia, da han vant toppavslutningen til Prato Nevoso på den 18. etappen. Siden har det også blitt en bronse på tempo under EM i Glasgow og en etappeseier på hjemmebane i Deutschland Tour.

Men suksessen kommer med en pris; for Quick-Step Floors. Patrick Lefevre mangler fremdeles en hovedsponsor for 2019 og må i verste fall kutte i stallen. Niki Terpstra har allerde signert for Direct Energie og nå glipper også det tyske talentet for Quick-Step-sjefen.

Vender hjem

Peter Sagans arbeidsgiver, tyske BORA-hansgrohe, kunne i en pressemelding i dag meddele at de har sikret 24-åringens underskrift, og at han skal sykle for laget de to kommende årene.

– Jeg er veldig fornøyd med dette steget. Som en tysk proff så er det perfekt å sykle i et tysk lag. Kollegaene mine fortalte at lagets struktur og moral er strålende. Jeg er veldig glad for å tilslutte meg dem for de to neste årene, sier Scachmann i pressemeldingen.

SE OGSÅ: Oppdatert oversikt over alle høstens overganger!

Det tidligere prokontinentallaget (da kjent som NetApp-Endura og BORA-Argon 18) har etter inntreden i World Tour-sirkuset og Peter Sagans overgang i 2017 etter hvert begynte å tiltrekke seg større og større navn. Rafal Majka ble med fra Tinkoff-Saxo med Sagan, mens i fjor signerte man Davide Formolo, Daniel Oss og Peter Kennaugh.

I takt med den stigende kvaliteten på laget har også suksessen vokst. I fjor ble det 33 seire på laget, mens i år har man for øyeblikket tatt 29 seire. Peter Sagan, Pascal Ackermann og Sam Bennett har stått 20 av dem. Foran 2019-sesesongen fortsetter forsterkningen av laget, og man har allerede annonsert signeringene av Oscar Gatto (Astana) og Jempy Drucker (BMC).

– Hvordan laget har utviklet seg de siste årene er lovende, spesielt for tysk sykkelsport, og jeg er glad for å bli en del av denne reisen. Jeg tror også et svært profesjonelt miljø vil bidra til min utvikling som rytter. Nå er det opp til meg å bli en del av BORA-hansgrohes suksesshistorie med noen resultater i fremtiden.

Forlater Team Sky

Det foregår stadig bevegelser på overgangsmarkedet i disse dager. En annen som bytter arbeidsgiver er Lukasz Wisniowski, som forlater Team Sky etter fire sesonger i storlaget.

Med CCC sitt inntog i World Touren, som overtar for BMC som tittelsponsor, er laget (som ennå ikke har fått noe offisielt navn) et naturlig stoppested for 26-åringen.

– Jeg er veldig glad for å slutte meg til laget. Det er et lag med sterke ryttere og så klart så ser jeg spesielt frem til vårklassikerne, som er viktig for laget. Det blir veldig fint å sykle med CCC som den nye tittelsponsoren og med de polske rytterne på laget.

Wisniowski, som ble andremann i årets Omloop Het Nieuwsblad, får en viktig rolle rundt Greg Van Avermaet i brosteinsklassikerne.

– Med Greg Van Avermaet som vår kaptein så vil Lukasz ha muligheten til å lære av Greg og spille en nøkkelrolle i klassikerlaget neste sesong, forteller lagets sjef Jim Ochowicz.

Italiensk klatrer til Trek-Segafredo

Mens Iván Ramiro Sosas fremtid plutselig virker uklar, har Trek-Segafredo hentet et annet, ungt klatretalent.

Giulio Ciccone introduserte seg for sykkelfansen i 2016, da et solostunt sikret ham etappeseieren på den 10. etappen av Giro d’Italia. I 2018 var han igjen svært synlig under den italienske Grand Touren, stadig i brudd eller angripende i front.

Den italienske 23-åringen hentes inn som et ledd i å forsterke troppen rundt nyervervelsen Richie Porte, som igjen sikter seg inn på Tour de France.

– Han er en talentfull klatrer som jeg tror vil bli en strålende hjelper for våre sammenlagtryttere Porte og [Bauke] Mollema. Vi har tiltro til hans rolle i fjellene og at han fremdeles har et stort forbedringspotensial. Han er fremdeles ung, bare 23, og vi er sikre på at han vil være et solid tilskudd for fremtiden, sier sportsdirektør Luca Guercilena.

Tagget med: , , ,

Les også disse