WORLDTOUR-KLAR: Markus Hoelgaard sykler for Trek-Segafredo i 2022. Foto: Mario Stiehl/Uno-X Pro Cycling Team

Offisielt: Hoelgaard klar for Trek-Segafredo

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.08.21 11:17

Del på    

Skal styrke klassikerdelen av WorldTour-laget.

(procycling.no): Mandag formiddag offentliggjorde Trek-Segafredo at de har sikret seg Markus Hoelgaard sine tjenester de to kommende sesongene.

– Jeg er selvfølgelig veldig glad fo rdette. Det er et lag jeg alltid har likt å se sykle ritt. Trek-Segafredo sykler alltid offensivt og det virker som et veldig fint lag å være en del av. Fra hva jeg har hørt så sier alle at det er et lag med et vennlig miljø som er en fin gjeng, sier Hoelgaard i pressemeldingen til det amerikanske WorldTour-laget.

– Hovedrollen min blir i klassikerne og å bli en del av gruppa der. Jeg håper jeg kan hjelpe Trek med å vinne monumenter og de store rittene, fortsetter Ålgård-syklisten.

26-åringen startet sin kontinentalkarriere i 2013 i Etixx-iHNed, som da var utviklingslag for dagens QuickStep, før han reiste hjem til Team Coop i 2015. To sesonger ble det der før tre fulgte i Joker-systemet.

Uno-X snappet opp Hoelgaard til 2019-sesongen. Gjennom to sesonger har den nå 26 år gamle syklisten stått for mange av de aller største resultatene til det norske profflaget. To etappeseirer i Arctic Race of Norway, 2. plass i Tour de Luxembourg 2020, 4. plass i Tour of Norway 2021 samt 8. plass i E3 SaxoBank Classic 2021 kan trekkes fram.

Luca Guercilena, lagsjef i Trek-Segafredo, håper

– Signeringen av Markus er enda et viktig steg i å bygge vårt klassikerlag, noe vi har fokusert mye på de siste årene. Markus har karakteristikkene til en god klassikerrytter, men viktigst av alt er at han er veldig sterk i akkene som er typiske for klassikerne i Nord-Europa, vurderer Guercilena.

– Han er heller ikke redd for å ta sjanser og å kjøre offensivt, som har gitt avkastning slik det gjorde i Arctic Race of Norway. Markus har hatt en merkbar framgang de siste årene og vi har som mål å støtte hans utvikling videre inn i WorldTouren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse