MÅL OM TOPP TI: Vita Heine er eneste norske rytter i kvinnenes temporitt på torsdag. FOTO: KT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Heine sikter mot topp ti

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.08.19 19:18

Del på    

Rett fra høydetrening til temporittet i EM.

(procycling.no): Vita Heine og Andreas Leknessund har begge en kritisk ting til felles med tanke på forberedelsene til EM i Alkmaar. De har begge vært i høyden like før mesterskapet.

De er begge usikre på hvordan det vil slå ut på torsdagens individuelle tempo.

– Jeg kommer rett fra høyden. Jeg har vært der i tre uker og trent veldig bra. Den siste uken merket jeg at jeg var veldig sliten, som egentlig var planen. Jeg har ikke kjørt mesterskap rett etter høyden før, så det blir litt prøving. Enten kan det bli veldig bra eller så kan det svinge litt. Jeg er litt spent for hvordan det blir, sier Vita Heine til procycling.no.

Som eneste norske deltaker i temporittet hos kvinnene legger hun lista på å slå omtrent to tredjedeler av de andre 30 startende i Alkmaar.

– Jeg skal være fornøyd med en topp ti-plassering. Det er også målet i VM, så jeg håper å ta enda et steg herfra og til VM. Jeg skal være fornøyd med topp ti. Man drømmer jo kanskje om noe enda bedre, men på grunn av høyden er det litt åpent hvordan resultatet blir, forklarer 34-åringen.

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, senker lista litt for sin utøver. Men ser ikke bort fra at hun kan klarer å hoppe over den hun selv la.

– Jeg tror nivået hennes er betydelig høyere enn det som var tilfellet i fjor i hvert fall. Hun kommer fra en høydesamling, så det er litt vanskelig å si, men jeg vil tippe at hun er et sted mellom 10 og 15. Jeg håper på en topp ti-plassering og det gjør hun selv, men skal jeg være helt ærlig tror jeg det blir nærmere 15 enn 10.

Hampe beretter også at landslagslederen for kvinner, Carl Erik Pedersen, «har litt mer trua» enn det han selv har.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DOBBELT NEDERLANDSK: Ellen van Dijk og Anna van der Breggen tok gull og sølv foran tyske Trixi Worrack i Glascow 2018. Kun den regjernede mester er med i Alkmaar. Foto: Dan Istitene/Getty Images

Se opp for tempomaskin på hjemmebane

På tempo er vinden kritisk. I Alkmaar varsler værmeldingene om syv meter per sekund fra vest-sørvest. Den er ventet å holde seg relativt stabil fram til 16-17-tiden.

– Det er en veldig vindutsatt løype. I dag syklet vi gjennom og det var i hvert fall syv meter per sekund. Den vinden kjenner du ganske godt, så jeg merket at du måtte holde deg ganske godt fast i bøylene om det kommer noen vindkast.

Med 22 vindfylte og flate kilometer foran seg på startrampen er det kanskje ikke så rart at Heine plukker ut én favoritt blant de 31 startende. Selvfølgelig fra vertsnasjonen.

– Det må nok være Ellen van Dijk, som også er regjerende europamester. Hun er veldig god i flate løyper, konstaterer Heine.

Ikke med på søndag

Vita Heine har slått tilbake i 2019 etter et tungt 2018. Med fem UCI-seirer er hun, sammen med Alexander Kristoff, mestvinnende blant norske seniorryttere. Men 34-åringen blir likevel ikke å se i søndagens fellesstart i Alkmaar.

– Jeg skal reise til Skottland for Tour of Scotland, forteller Heine før hun forklarer avgjørelsen.

– Slik det har blitt valgt fra landslaget sin side. Både meg og Stine (Borgli) kjører der for å samle mest mulig poeng til både VM og OL.

Dermed blir det opp til Susanne Andersen, Emilie Moberg, Birgitte Ravndal og Julie Solvang å forsvare de norske fargene i kvinnes seniorritt på søndag.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse