Kristoffer Halvorsen vinner tredje etappe i Tour de l'Avenir 2017. Foto: Aubin Lipke/Tour de l'Avenir

Halvorsen seiret på tredje forsøk

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.08.17 16:22

Del på    

Norsk triumf på dag tre av Tour de l’Avenir.

(procycling.no): På den tredje etappen i Tour de l’Avenir ble det endelig seier til Kristoffer Halvorsen.

En fartsfylt etappe, der bruddet aldri fikk store luken, endte i massespurt. Doffen var nære på på åpningsetappen, da han vant spurten i hovedfeltet. På gårsdagens andre etappe bommet han litt i finalen, og tok tredjeplassen. Dermed ble alle gode ting tre for 21-åringen, som vant ved målgang i Châteaubriant på søndagens etappe.

– Det er deilig å endelig vinne. Jeg vil takke lagkameratene mine for det fantastiske arbeidet de gjorde, sier Halvorsen ifølge Tour de l’Avenir sin Twitter-konto.

Like bak den jublende sørlendingen fulgte Alvaro José Hodeg (Colombia), som ble nummer to også på lørdagens etappe. Tredjeplassen gikk til britiske Christopher Lawless.

Halvorsen syklet etappen i den grønne poengtrøya, men dette er første gang en regjerende U23-verdensmester vinner en etappe i ungdommens Tour de France siden 1981. Da var det Andrei Vedernikov som seiret.

Norsk preg over etappen

Halvorsen sin triumf ble en passende avslutning på den tredje etappen, der det norske U23-landslaget var meget aktive gjennom de 125,7 kilometerne fra Missilla til Châteaubriant.

Den norske U23-mesteren, Anders Skaarseth, stakk av gårde i et større brudd. Inn på de siste seks milene satt Joker Icopal-rytteren i frontgruppa som talte 14 syklister. Noen mil senere var de kun seks igjen, men fremdeles hang Skaarseth med i tet.

Da bruddforsøket ble kjørt inn, støtet Rasmus Fossum Tiller. Den norske seniormesteren, og fem andre rytter, ledet lenge. Men rundt den siste kilometeren var det slutt, og det endte i massespurt. Norsk suksess ble det der, men i sammendraget er det fremdeles Kasper Asgreen (Danmark) som leder.

Mandag venter nok en spurtvennlig etappe i Tour de l’Avenir.

Slik gikk det til:

Den 125,7 kilometer lange tredje etappen i Tour de l’Avenir startet i forrykende tempo.

Den første timen syklet rytterne over 49 kilometer, og ingen ryttere klarte å etablere et brudd.

Justin Oien (USA) og Lukas Rüegg (Sveits) slet seg til slutt løs i det første forsøket som varte en stund.

Skaarseth angriper

Inn på de siste åtte milene støtet Anders Skaarseth fra feltet, og fikk med seg ytterligere elleve ryttere.

De tolv fikk kontakt med tetduoen, men hovedfeltet hadde nærmet seg, og var kun 30 sekunder bak.

Seks mil fra mål hadde de 14 i første gruppe klart å knipe til seg noen sekunder.

Bruddet krymper

Hovedfeltet holdt utbryterne på drøye 30 sekunder. Da sprakk tetgruppa opp, og seks mann slet seg løs og dannet teten.

Leon Rohde (Tyskland), Emiel Planckaert (Belgia), Casper Pedersen (Danmark), Justin Oien (USA), Piotr Brozyna (Polen) og Anders Skaarseth satt nå helt først.

Forfølgerne jaget dog ikke langt bak, og ledelsen til sekstetten ble stadig mindre. Casper Pedersen prøvde seg med et siste angrep, men 18 kilometer fra mål var felte nok en gang samlet.

Ny nordmann angriper

Rasmus Fossum Tiller var den neste nordmannen som kjørte fra feltet. Den norske mesteren fikk med seg Sean Bennett (USA). Duoen ledet med 15 sekunder på hovedfeltet, med en drøy mil til mål.

Fire ryttere fulgte i en gruppe like bak Fossum Tiller. 21-åringen kvittet seg med amerikaneren, og ledet rittet en kort stund. Kvintetten bak nordmannen, inkludert Bennett, kjørte raskt igjen Fossum Tiller.

Fem kilometer fra mål ledet de med 25 sekunder på et hovedfelt ledet av Russland. Rasmus Fossum Tiller, Sean Bennett (USA), Victor Lafay (Frankrike), Johannes Schinnagel (Tyskland), Robert Stannard (Australia) og Pascal Eenkhoorn (Nederland) hadde fremdeles 15 sekunder inn på de siste tre kilometerne, men det ble tungt inn mot mål for utbryterne.

Ti sekunder hadde de med to kilometer igjen. En liten ledelse hadde de fremdeles under kilometermerket, men hovedfeltet kom raskt på slutten.

Det endte i massespurt, der Halvorsen spurtet best.

Tagget med: , , , ,

Les også disse