DROPPET SPURTEN: Kristoffer Halvorsen stod over "crazy sprint" i Olympia's Tour. FOTO: Per Erik R. Mæhlum/Norges Cykleforbund

Halvorsen droppet spurten etter velt i Olympia’s Tour

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.10.16 16:14

Del på    

Britisk seier i «crazy sprint».

(procycling.no): Etter to etappeseire på rad måtte Kristoffer Halvorsen leve med et stort favorittstempel foran den femte etappen av Olympia’s Tour, og «Doffen» jaktet sitt hattrick. Med 20 kilometer til mål veltet imidlertid kristiansanderen hardt, men var raskt tilbake i feltet etter et sykkelbytte.

Det gikk fort hele dagen, men duoen Neilson Powless (USA) og Jan Maas (Rabobank Development Team) holdt likevel svært godt unna i front av rittet. Dog var de maktesløse i avslutningen av rittet, mot et stort hovedfeltet. Med syv kilometer til mål ble duoen hentet, og det var duket for massespurt.

Inne på de siste kilometerne valgte Halvorsen å styre unna spurten, ettersom det gikk en rekke velt. Dermed bød sjansen seg for Amund Grøndahl Jansen, som spurtet inn til en flott femteplass. Seieren gikk til britiske Christopher Latham, foran Cees Bol (Rabobank Development Team) og Jason Lowndes (Australia).

Slik gikk det til:
Den 5.etappen av Olympia’s Tour var en 145.5 kilometer lang etappe, i området rundt byen Reuver. Først skulle man gjennom en runde på 60 kilometer to ganger, før man ville avslutte med tre kortere runder à 8,4 kilometer inne i Reuver. Det norske landslaget har så langt hatt stor suksess i rittet, med to etappeseire på rad til Kristoffer Halvorsen.

Kl. 12:40 rullet hovedfeltet i gang i Reuver, og det ble satt stor fart fra start. Flere resultatløse angrep de første 35 kilometerne. En seksmannsgruppe med nevnte Halvorsen var blant annet avgårde, men det var Neilson Powless (USA) og Jan Maas (Rabobank Development Team) som skulle slite seg løs. Til tross for vanvittige 49 kilometer i timen i snitt den første timen klarte de å etablere seg foran hovedfeltet, og fikk raskt en luke på fem minutter.

I hovedfeltet tok BMC Development Team kontrollen, for å forsvare Pavel Sivakovs sammenlagtledelse. Ettersom feltet nærmet seg de lokale rundene begynte avstanden og falle, og med 65 kilometer til mål var ledelsen under tre minutter. I det man suste inn igjen i Reuver var ledelsen nede i to minutter.

Inne på de siste 30 kilometerne fortsatte BMC å kjøre luken ned, og snart var det under minuttet for duoen. Sivakov tok tredjeplass på en innlagt spurt, og økte sammenlagtledelsen sin med ett sekund. Med 20 kilometer til mål krasjet Kristoffer Halvorsen hardt, men etter bytte av sykkel var han tilbake i hovedfeltet. På de 15 siste kilometerne begynte det å røyne på for duoen i front, etter rundt 100 kilometer i brudd, og med syv kilometer til mål var det over.

På de siste kilometerne ble det hektisk, med flere velt, noe som gjorde at Kristoffer Halvorsen valgte å droppe spurten. Til slutt var det briten Christopher Latham som vant, mens beste norske ble Amund Grøndahl Jansen.

 

Tagget med: , , , , , , , , , ,

Les også disse