Prøv Procycling Pluss idag

I GOD FORM: Til tross for at det ble oppdaget hjertesyndrom hos Krister Hagen i desember, går treningen på skinner for sørlendingen. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

Hagen lar seg ikke affisere av hjertetrøbbelet: – Jeg har bare trent knallhardt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 2.02.19 17:50

Del på    

Proffdebuten blir bare utsatt med noen uker for 30-åringen.

ALTEA (procycling.no): Torsdag kom nyheten om at Krister Hagen må utsette sesongstarten på grunn av en hjerteoperasjon. Under en hjertetest i regi av hans nye lag, prokontinentallaget Riwal Readynez, ble det oppdaget et hjertesyndrom som må opereres.

– Det var et sjokk, sa Hagen til NRK.

procycling.no møter sørlendingen på hotellet i Altea der det danske laget har samling for øyeblikket. Riwal Readynez har sterk skandinavisk profil med tolv dansker, to svensker og to nordmenn.

– Det er noen ganger det er litt språkutfordringer, sier Hagen mens han ler. Det er ikke alltid den blide 30-åringen forstår danskene, og det er ikke alltid danskene forstår ham.

Hagen setter pris på å være på plass i et nytt lag, og synes det er stas å kjøre på lag med ryttere som Rasmus Quaade, Alexander Kamp og Nicolai Brøchner som alle har vunnet internasjonale ritt tidligere. Selv er han klar på at med sine 30 år, går også han under kategorien erfaren, til tross for at han bare har kjørt på kontinentalnivå tidligere.

6. februar er datoen for Hagens hjerteoperasjon. Deretter må han være i ro i omtrent ti dager, før det venter to uker med rolig trening før den tidligere Coop-rytteren kan gi alt. Dermed bør det by på få problemer annet enn at sesongstarten blir utsatt med noen uker.

– Har du tatt noen forholdsregler i forbindelse med treningen?

– Nei, nei, jeg har bare trent knallhardt. Ganske likt som i fjor, men jeg har ikke kjørt så mange maksdrag, men formen er veldig god likevel. Jeg har hatt 90 timer i måneden de siste tre månedene. Planen nå er å fortsette og trene knallhardt på samlingen, sånn at jeg likevel må ta noen roligere dager når jeg skal operere.

– De var nok litt overrasket over hvor god form jeg var i. Jeg pleier alltid å være i god form i januar og februar. De synes kanskje at jeg er litt tidlig i form, men heller være i form tidlig enn aldri være i form, sier jeg, ler Hagen.

Dermed bør noen uker med hvile og mindre trening bety lite for 30-åringen som har lagt et meget godt grunnlag gjennom høsten og vinteren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEN NORSKE DELEGASJONEN: Sindre Skjøstad Lunke og Krister Hagen utgjør den norske delen av Riwal Readynez. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

Satser mot kuperte ritt

Krister Hagen har vist styrke i flere ulike terreng og har hentet resultater både i lengre bakker og mer klassikerpregede løyper. I Riwal får han kjøre flere ritt med tøff løypeprofil, og kristiansanderen tar sikte på å levere godt i bakkene.

– Jeg har sett for meg litt mer kuperte ritt. Jeg er satt opp på de fleste av de harde rittene, så tar jeg sikte på å være god der. Men jeg må også være fremme i sidevindsritt og på brostein. Jeg liker jo aldri å være sist i sykkelritt. Det er uaktuelt å reise på sykkelritt og vite at man ikke har sjanse på å være blant de første. Man skal alltid ha ambisjon om å være med i finalen.

– I Tour of Croatia hadde det vært kult å gjøre det bra. Der er det en del lengre bakker, og jeg vant jo ritt i Kroatia i fjor med to harde avslutninger.

For å få til det, prøver Hagen å legge inn flere lengre bakkedrag i treningen. I vinter har det gått mer i trening rundt terskel innendørs enn tidligere år, for å prøve ut noe nytt og variere øktene.

Stein Ørn er fortsatt Hagens trener, noe Riwal Readynez er fornøyd med og ønsket at Hagen skulle fortsette med.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ NY SYKKEL: Riwal Readynez kjører på Pinarello Dogma F10, den samme som Team Sky. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

Mye er fortsatt det samme som under Coop-tiden, men Hagen merker at det er et par hakk opp på enkelte områder.

– Det er litt større støtteapparat og litt mer utstyr, men turene og treningen er jo mye av det samme. Det er veldig hyggelig ledelse og flinke mekanikere og soigneurer. Det er en positivitet i laget.

– Hadde vært dødskult å sykle på et norsk profflag

Fredag kom også nyheten om at Uno-X ser på mulighetene til å ta steget opp et nivå for å bli et prokontinentallag.

Krister Hagen spøker med at han muligens er for gammel for laget som har utvikling som en av sine viktigste drivkrafter, men bedyrer at det hadde vært stas med et norsk profflag.

– Det hadde jo selvfølgelig vært dødskult å sykle på et norsk profflag, og det er jo vanvittig bra at noen satser så hardt. Det virker utrolig profesjonelt. Jeg kjenner flere ryttere og folk i ledelsen som er hyggelige, så jeg håper absolutt at de lykkes med det. Det virker som om de har hele apparatet rundt i boks, også mangler de kanskje litt på stabilitet på en del ryttere. De har jo mange ryttere, og de presterer bra. De har vanvittig bra utvikling.

Blant de andre norske kontinentallagene, mener Hagen at både Joker Fuel of Norway og hans tidligere arbeidsgiver, Team Coop, er litt på hæla i forhold til Uno-X.

– Det har kommet et lite skille nå. Jeg føler nesten at både Joker og Coop henger litt etter totalt sett, selv om Joker har et veldig sterkt lag. Coop sliter kanskje litt på bredden. De kan ikke ha mye skader og sykdom, i hvert fall. Jeg tror Coop kan klare seg bra likevel. De har virket bra når jeg har trent med dem. Det er klart at noen må steppe opp, men det har Coop klart før, sier Hagen og sikter til at August Jensen forlot dem før fjorårets sesong.

PS: Det er fortsatt litt usikkert når Hagen sesongåpner. Hagen anslår at det blir i midten av mars, men tar det litt som det kommer.

Tagget med: , , , ,

Les også disse