OPPTREKKER: Amund Grøndahl Jansen forteller at opptrekket satt bedre på etappe to av Dubai Tour. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Vi er alle ganske fornøyde med utviklingen

Erik Rustad Markussen
Tips meg
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.02.17 21:50

Del på    

Amund Grøndahl Jansen forteller om opptrekket på andre etappe av Dubai Tour.

(procycling.no): På andre etappe av Dubai Tour satt opptrekket bedre for Amund Grøndahl Jansen & co. I mål var bare overlegne Marcel Kittel bedre enn lagkaptein Dylan Groenewegen.

– Vi valgte å vente lenge og gå frem på venstre for å holde siste del av toget ute av sidevinden, forteller Grøndahl Jansen til procycling.no.

Med om lag fem kilometer til mål kunne LottoNL-Jumbo observeres på venstre side av feltet. Og der ble de helt til den skjebnesvangre 90-graders-svingen halvannen kilometer før mål.

– Vi brant en del for å ta fronten ved 90 grader venstre, forteller 22-åringen fra Nes. Kraftanstrengelsen skulle få betale seg, for etter svingen satt plutselig laget i tet, med kaptein Groenewegen i en glitrende posisjon.

Deretter ble det likevel hardt. Halvannen kilometer gir mange muligheten til å melde seg på.

– Vi var litt for få mann, og Dylan (Groenewegen) måtte starte tidlig, legger Grøndahl Jansen til.

Proffdebuterer i Dubai

Rittet i De forente arabiske emirater er det første noensinne for nordmannen som proffrytter. Etter imponerende resultater i blant annet Tour de l’Avenir i 2016, ble den tidligere Joker-syklisten hentet til det nederlandske laget LottoNL-Jumbo.

Grøndahl Jansen er tiltenkt en sentral rolle i opptrekket til spurttalentet Groenewegen. I tillegg skal han få prøve seg i flere av vårklassikerne.

Les hele sesongplanen til Amund Grøndahl Jansen her.

Nordmannen legger ikke skjul på at nivået er høyt, og at jobben som opptrekker er krevende.

– Det er vanskeligere enn det virker på TV, legger han til.

Fornøyde med utviklingen

På første etappe gikk opptrekket til LottoNL-Jumbo i oppløsning. Dylan Groenewegen klarte likevel å karre seg til en sterk tredjeplass. Grøndahl Jansen forteller at den andre etappen ga laget en bedre opplevelse.

– Grovt sett er det bra i og med at det er andre forsøk med en «ny» gruppe. Vi er alle ganske fornøyde med utviklingen.

Marcel Kittel var ustoppelig og kunne juble for sine andre seier på to dager i Dubai. Groenewegen ble nummer to, og den lille italieneren Jakub Mareczko (Wilier – Southeast) nummer tre. Sistnevnte ble også nummer tre på U23-fellesstarten under VM i Qatar, hvor Kristoffer Halvorsen vant, og Amund Grøndahl Jansen ble nummer fem.

Truls Engen Korsæth rullet i mål som nummer 29. Lars Petter Nordhaug brøt rittet etter en velt på første etappe.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse