TYSK PRESISJON: Marcel Kittel har vunnet begge to de første etappene av Dubai Tour. Onsdag fulgte Dylan Groenwegen nærmest. FOTO: AFP/Scanpix

Kittel leverte ny, mesterlig kraftspurt i Dubai

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.02.17 12:52

Del på    

Tok sin andre strake etappeseier.

(procycling.no): Okay, la oss kalle en spade for en spade: Etappe 2 av Dubai Tour var dørgende kjedelig!

Nok en gang gikk et femmanssbrudd tidlig. Gruppa besto av Mark Christian (Aqua Blue Sports), Peter Williams (One Pro Cycling), Simone Andreetta (Bardiani), Yousef Mohamed Mirza (UAE Abu Dhabi) og Jean-Pierre Drucker (BMC Racing).

Etter de innlagte spurtene, der BMC-rytteren samlet seks bonussekunder og 10 spurtpoeng, slapp Drucker seg tilbake til feltet igjen.

Spurten satt langt inne

Så ventet en rolig, bedagelig og vindstille transport på flate veier inntil den endelig skulle spurtes for etappeseieren.

Med halvannen kilometer igjen, delte feltet seg i to fraksjoner. Noen av lagene, deriblant LottoNL-Jumbo la seg til venstre i veien – mens majoriteten fulgte Trek-Segafredo, Dimension Data og Quick Step-Floors ute til høyre.

Lotto-Jumbo nektet først å kapitulere, og ble nødt til å kjøre full gass for i det hele tatt å holde følge. Det endte med at de gikk over til slutt, og fikk en posisjon langt bak i feltet.

Likevel var det lurt av laget å holde seg på venstresiden, da det skulle svinges mot venstre kort tid senere. Som ved et trylleslag dukket Amund Grøndahl Jansen, Dylan Groenewegen og hans lagkamerat opp helt foran i feltet rett i etterkant av svingen.

Nordmann holdt farten inn på oppløpet

Dermed hadde nederlendrerne, på et punkt anført av Grøndahl Jansen, bordet dekket for et toppresultat. Haga-gutten stanset opp etter å ha holdt farten opp til det gjensto 3-400 meter.

Deretter var det opp til gladiatorene å gjøre opp om seieren. Groenewegen gikk mot høyre, inne ved sperregjerdet – mens Kittel denne gangen angrep til venstre, i et mer vindutsatt parti.

Nå Quick Step-Floors-rytteren fikk tråkket til å stemme, dro han den nødvendige sykkellengden ifra konkurrentene. Selv med et lite feiltråkk like før målstreken kunne han heve armene over hodet og juble for årets andre, og den totalt 7. etappeseieren i Dubai Tour.

– I dag var det vanskelig. Finalen var helt annerledes enn den forrige og ganske vrien. Det var ingen steder å strekke ut hovedfeltet skikkelig, men å omstille seg til forskjellige rittsituasjoner er en av styrkene til laget mitt. Lagkompisene mine gjorde igjen en fantastisk innsats. Fabio Sabatini tok meg til fronten når han skulle, Matteo Trentin holdt høy fart. Jeg hoppet fra hjul til hjul og maktet å ta spurten hjem. Det er flott å vinne på denne måten, også, sier Kittel i en pressemelding fra laget.

 

Groenewegen tok en oppløftende 2.-plass for LottoNL-Jumbo, mens Jakub Mareczko (mannen som tok bronse bak Pascal Ackerman og Kristoffer Halvorsen i Doha-VM) ble tredjemann.

Resultater, 2. etappe:
1. Marcel Kittel
2. Dylan Groenewegen
3. Jakub Mareczko
4. John Degenkolb
5. Sacha Modolo
6. Juan José Lobato
7. Mark Cavendish
8. Riccardo Minali
9. Marco Maronese
10. Adam Blythe

Tagget med: , , , ,

Les også disse