TIL FRANKRIKE: André Greipel skal være klar for Fortuneo-Samsic. Foto: Bryn Lennon/Getty Images

– Greipel signerer for Fortuneo Samsic

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.08.18 09:36

Del på    

L’Equipe rapporterer at tyskeren skal være klar for det franske laget.

(procycling.no): André Greipel vil sykle for Fortuneo-Samsic i 2019. Det melder den franske avisen L’Equipe.

Samtalene med Emmanuel Hubert, general manager for laget, skal ha startet allerede før Tour de France. Det skal dog ha vært et ønske fra tyskeren om å vente på et siste godt tilbud fra hans nåværende lag.

Da dette ikke materialliserte seg skal Greipel ha bestemt seg for det franske prokontinentallaget. En tydeligere maktstruktur i laget, med klare kapteinsroller, skal ha vært en viktig del av grunnen til at 36-åringen tar et steg ned. Greipel skal ikke ha satt noen krav for andre ryttere han ønsker med på lasset.

Tyskeren har syklet på sportens øverste nivå siden 2006, og for Lotto-Soudal siden 2012. Men i år virker det som om forholdet mellom Gorillaen fra Rostock og ledelsen i det belgiske laget har surnet.

Først begynte ryktene å svirre rundt Caleb Ewan, og at australieren skulle bil Greipels erstatter. Ledelsen offentliggjorde at de ikke hadde kommet med noe kontraktstilbud til Greipel, men at de skulle forhandle om det. 36-åringen svarte med å hevde at han hadde et klart tilbud fra Lotto Soudal.

22. juli kom laget med en kort pressemelding fra det belgiske laget, som opplyste om at samarbeidet med Greipel ville opphøre. Offentliggjøringen kom tre dager etter at Greipel sto av Tour de France.

Sindre Lunke sykler i dag for nettopp Fortuneo-Samsic. Men om trønderen blir lagkamerat med Greipel neste år er ikke avklart da Lunke sin nåværende kontrakt kun strekker seg ut 2018.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse