Prøv Procycling Pluss idag

USIKKER FREMTID: André Greipel står fremdeles uten kontrakt for 2019-sesongen. Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Greipel: – Lyver om han sier de ikke kom med et tilbud

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.06.18 20:45

Del på    

Kjølig stemning mellom Greipel og Lotto Soudal-ledelsen.

(procycling.no): Ekteskapet mellom André Greipel og Lotto Soudal har vart i nesten åtte år, men virker det som om forholdet har blitt noe kjøligere. Gorillaen fra Rostock sin kontrakt strekker seg ut 2018-sesongen, og det belgiske laget virker ikke like lystne på å beholde tyskeren som de har vært de siste årene. Belgiske Het Niewusblad meldte tidligere denne uken at Caleb Ewan skal være Lotto Soudal sin nye flamme.

Cyclingnews meldte at Greipel tidligere i år ble tilbudt en kontrakt på ett år, som han takket nei til. Dette var påstander som lagledelsen benektet.

– Vi skal møtes på fredag, og jeg er sikker på at vi kommer til å prate om neste sesong. Men der har dere en dårlig kilde. Jeg har hørt at vi skal ha tilbudt ham en kontrakt på ett år, men det er ikke riktig. Jeg har skjønt at André ønsker en kontrakt på to år. Jeg håper vi kommer til enighet, sier Lotto Soudal-manager Paul De Geyter til Cyclingnews.

Greipel forteller en annen versjon av tingenes tilstand.

– Det siste som har skjedd er at jeg har vært i forhandlinger med laget. Jeg har et tilbud, men jeg er ikke fornøyd med tilbudet. Det tilbudet de kom med er ikke rettferdig, hevder tyskeren overfor Cyclingnews.

Når 35-åringen blir konfrontert med De Geyter sin uttalelse blir han overrasket.

– Han lyver om han sier de ikke kom med et tilbud. Jeg håper han kommer på fredag. Det var et toårs-tilbud de kom med, men om han sier det ikke eksisterer noe tilbud så gjør det nok ikke det. Jeg er overrasket over at han sier det. Jeg fikk et tilbud. Det er alt jeg kan si.

Hva gjør Ewan?

Greipel har levert seirer på rekke og rad i mange år for Lotto-laget. I år har det blitt seks stykker på årets første fem måneder, men enkelte ting tyder på at tyskeren er på vei nedover.

Etter å ha vunnet minst én etappe i hver av hans tolv siste Grand Tours ble det bare andreplass i fjorårets Tour de France. I fjor ble det bare fem seirer, og de seks triumfene fra 2018 har ikke kommet i de største rittene.

– Jeg vil gjerne bli. Jeg er på samme nivå. Jeg har vunnet fire ritt nå på to uker, selv om det er litt mindre ritt. Verdiene mine er fortsatt de samme når det kommer til watt. Jeg ser ikke at jeg har blitt svakere, kontrer Greipel. Men han formidler også fram forståelse for at Lotto Soudal ser mot yngre krefter.

– Tiden går, og når du blir eldre så blir du konfrontert med slike ting. Du blir ikke yngre, og jeg forstår at de vil investere i unge ryttere. På et punkt så vil karrieren min ta slutt, men det er ikke bra å ha en ledig plass og ikke ha en spurter.

Caleb Ewan skal ha takket nei til et tilbud fra sin nåværende arbeidsgiver, Mitchelton-Scott. Greipel vil ikke si for mye om sin yngre spurtmotstander.

– Det er bare rykter. Men Caleb er en fin fyr. Han har stort potensiale.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse