PÅ FLYTTEFOT: Caleb Ewan (til venstre) jaktes av Lotto Soudal som en erstatter for André Greipel. Ewan her avbildet med Gaviria og Sagan under årets Tour of California. FOTO: Chris Graythen/Getty Images for AEG

– Lotto Soudal har funnet erstatter for Greipel

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.06.18 18:30

Del på    

Jakter 23-årig spurtfantom, ifølge belgisk avis.

(procycling.no): Caleb Ewan kan bli et av de store navnene som skifter beite etter denne sesongen.

23-åringen skal ha avslått et tilbud fra sitt nåværende lag, Mitchelton-Scott, i det Lotto Soudal ifølge den belgiske avisen Het Nieuwsblad står klar til å signere den raske australieren.

Lotto Soudal er på jakt etter en erstatter for Andé Greipel hvis kontrakt går ut ved sesongslutt 2018.

Trass i sin relativt unge alder har Ewan allerede sanket inn 30 profesjonelle seier siden han signerte med Mitchelton Scott mot slutten av 2014, deriblant Grand Tour-etapper i La Vuelta og Giro d’Italia.

Ifølge Het Nieuwsblad har Ewan ikke latt seg imponere over et ferskt kontraktsforslag fra Mitchelton-Scott, da han er innstilt på å prøve lykken med et annet lag.

Lotto Soudal skal være ivrige etter å stå først i rekken og har etter sigende tilbudt australieren en kontakt allerede. Ewan er imidlertid avventende, i håp om å forhøye sin verdi med seiere i sommerens Tour de France.

Greipel er på sin side også tilbudt en forlengelse med Lotto Soudal, men tyskeren skal være mest interessert i en 2-års kontakt fremfor den ett år lange avtalen som den snart 36 år gamle spurteren er blitt forespeilt.

Med Ewan som en trolig erstatter kan dermed Greipel være på vei bort fra Lotto Soudal, i likhet med den belgiske spurteren Jens Debuscchere.