- FIKK HJERTEINFARKT: Obduksjonen viser at 23 år gamle Michael Goolaerts sitt hjerte sluttet å slå før han veltet ut i grøfta under Paris-Roubaix i høy hastighet. Veranda's Willems-Crelan-rytteren ble forsøkt gjenopplivet

- FIKK HJERTEINFARKT: Obduksjonen viser at 23 år gamle Michael Goolaerts sitt hjerte sluttet å slå før han veltet ut i grøfta under Paris-Roubaix i høy hastighet. Veranda's Willems-Crelan-rytteren ble forsøkt gjenopplivet, men ble erklært død sent søndag kveld.

– Goolaerts fikk hjerteinfarkt på sykkelsetet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.04.18 09:40

Del på    

Obduksjonen klar et tragisk dødsfall i sykkelsporten.

(procycling.no): Det franske nyhetsbyrået AFP skriver at det var en hjertestans som fikk Michael Goolaerts til å kjøre av veien under Paris-Roubaix søndag.

Synet ble støttet av en amatørvideo som ble publisert i etterkant av hendelsen. Nå bekrefter også obduksjonsrapporten omstendighetene rundt det tragiske dødsfallet.

Ifølge AFP var Goolaerts uten puls og bevisstløs da ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive ham på stedet.

– Hjertestans grunnen til velt

Veranda´s Willems-Crelan-rytteren ble så fløyet til sykehuset i Lille med helikopter, men heller ikke her lyktes det å gjenopplive 23-åringen. Han ble erklært død senere søndag kveld.

– Obduksjonen bekrefter hypotesen om at dødsfallet hans ble utløst av et hjerteinfarkt, og ikke velten i seg selv, sier Remy Schwartz, på vegne av den franske statsadvokatens kontor i Cambrai, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les også: Amatørvideo kan oppklare hva som skjedde med Goolaerts

I videoen som ble lastet opp av en tilskuer langs Paris-Roubaix-traseen, ser man at rytteren ikke tar seg for foran det ventende sammenstøtet med jordvollen langs løypa. Det ga således en ganske klar indikasjon på at det ikke var velten i seg selv som forårsaket hjertestansen.

– Han pådro seg et infarkt mens han syklet. Hjertet hans stanset og det var grunnen til at han krasjet.

Flere undersøkelser venter

Franske myndigheter etterforsker saken videre og vil foreta flere undersøkelser, blant annet toksikologi (som blant annet vil gi svar om bruk av medisiner og andre legemidler) og flere patologiske undersøkelser.

– Det vil gi oss et bedre grunnlag for å finne årsaken til hjerteinfarktet, forklarer Schwartz.

I sykkelverdenen forsøker man å komme seg videre etter det tragiske dødsfallet. Veranda’s Willems-Crelan stilte onsdag til start under Brabantse Pijl.

Les også: Suveren Wellens i Brabantse Pijl

Tim Wellens vant til slutt det litt over 200 kilometer lange rittet, og gestikulerte opp mot himmelen i en gest til den avdøde landsmannen idet han rullet over målstreken.

– Jeg ønsket ikke å feire fordi alle tenker på Goolaerts. Jeg kjente ham ikke personlig, men det var veldig ille det som skjedde, uttalte Wellens etterpå.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse