PÅ SKJERMEN: Chris Froome dukket opp i en video som ble vist under giro-presentasjonen på onsdag. Foto: AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

Giro-sjefen benekter at Froome får startpenger

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.11.17 20:00

Del på    

– Vi pratet aldri om det økonomiske, sier Mauro Vegni.

(procycling.no): Ryktene rundt giro-ruten for 2018, og Chris Froomes deltakelse, har lenge svirret i sykkelverdenen. Ondsdag kveld ble etappene for den 101. utgaven av Giro d’Italia endelig offentliggjort, og giro-sjef Mauro Vegni kunne endelig trekke Sky-kapteinen opp av hatten.

Før offentliggjøring hevdet Cycling Weekly at penger fra den israelske statskassa var en avgjørende faktor for å friste sykkelsportens mest dominerende sammenlagtrytter til giroen 2018. To millioner kroner til Team Sky og Froome var en omtalt sum. Onsdag benektet giro-sjefen påstandene.

– Vi pratet med Froome og Team Sky, men kun om sportslig lyst. Vi pratet aldri om det økonomiske, men kun om motivasjon, sier Vegni til Cyclingnews.

– Startpenger til Froome? Det benekter jeg. Antydninger som det i media skaper problemer for oss med andre rytter. Se for deg om en annen rytter kommer til meg og sier: «De Telegraaf skrev at du ga Froome noe. Hva med meg?» Jeg forhandler alltid med lagene. Jeg har ikke snakket med Chris Froome, bare med Dave Brailsford.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INGEN PENGER: Mauro Vegni hevder Froome sin opptreden i giroen kun er motivert av det sportslige. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Italieneren fokuserer på at Froome trenger Giro d’Italia for å fullføre sitt hattrick.

– Jeg tror det er viktig for Giro d’Italia og for Froome at han reiser hit. Det er et flott ritt, og det vil få mer internasjonal oppmerksomhet. Det er også bra for Froome, så han kan forsøke å vinne alle tre Grand Tours etter hverandre.

Foreløpig er det kun Fabio Aru og Chris Froome som har bekreftet at de stiller til start i den 101. giroen. Vincenzo Nibali og Tom Dumoulin var til stede under presentasjonen, men ville ikke si om de stilte i Jerusalem i mai.

– Jeg håper Dumoulin vil kjøre. Han har sett den fullstendige løypen nå, etter å ha sett deler på forhånd. Han trenger tid til å tenke på det med laget. Jeg håper han kjører.

Tagget med: , , , ,

Les også disse