TRIPPEL: Chris Froome vil forsøke å vinne sin tredje Grand Tour på rad

TRIPPEL: Chris Froome vil forsøke å vinne sin tredje Grand Tour på rad, i neste års Giro d'Italia. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Froome sykler giroen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.11.17 21:00

Del på    

Team Sky-kapteinen håper å vinne sin tredje strake Grand Tour.

(procycling.no): Ruten for 2018-utgaven av Giro d’Italia ble offenlitgjort onsdag kveld. Samtidig ble det klart at Chris Froome blir å finne på startstreken.

– Hei alle sammen. Jeg gleder meg til å treffe dere på starten av Giro d’Italia 2018, sier Froome selv i en video som ble vist under presentasjonen av ruten i Milano.

På hjemmesiden til Team Sky, utbroderer 32-åringen.

– Jeg er i en unik situasjon, etter å ha vunnet touren og vueltaen, har jeg muligheten til å dra til giroen og prøve å vinne min tredje strake Grand Tour, ytrer Froome.

– At jeg kan klare å oppnå noe spesielt neste år, gir meg ny motivasjon.

Froome har ikke syklet Giro d’Italia siden 2010, den gangen endte det med at han brøt den 19. etappen. Året før deltok han også, og ble nummer 32 i sammendraget. Til tross for manglende sportslige høydepunkter, har Sky-rytteren gode minner fra Italia.

– Det føles ut som om sykkelkarrièren min, på en måte, startet i Italia. Jeg bodde der i tre år da jeg startet min karriere som proff. Å ha muligheten til å reiser tilbake til giroen med den posisjonen jeg har nå, og med mulighetene jeg har, det føles ut som om jeg fullfører sirkelen.

Briten vant både Tour de France og Vuelta a España i 2017, og vil forsøke å fullføre sitt hattrick i den 101. utgaven av den italienske Grand Tour. Å vinne tre treukersritt på rad, er en bragd kun to syklister har maktet tidligere. Eddy Merckx klarte hele fire triumfer, da ha først vant giroen i 1972, før han triumferte i touren 1972, vueltaen 1973 og giroen 1973.

Bernard Hinault klarte tre på rad, da han vant Giro d’Italia 1982, Tour de France 1982 og Vuelta a España 1983. Vueltaen gikk da på våren, og siden 1995 (da den ble flyttet til høsten) har ingen vært i nærheten av å triumfere i alle tre på rad.

Ambisjoner om giro/tour-dobbel

Ingen har maktet å vinne både Giro d’Italia og Tour de France i det samme kalenderåret siden Marco Pantani gjorde det i 1998. Nairo Quintana forsøkte i år, og feilet. I 2018 skal Chris Froome prøve seg. At han vant touren og vueltaen etter hverandre i år, var et viktig gjennombrudd for briten.

– Det er noe laget har planlagt nøye, og som vi har pratet mye om. Vi vet at det vil være en stor bragd i den moderne æraen å vinne både giroen og touren i samme sesong. Måten vi gjorde det på i år gir meg troen på at jeg kan være suksessfull i begge rittene.

– En annen faktor er at det er en ekstra uke mellom neste års Giro d’Italia og Tour de France. Det er en ekstra uke med trening og hvile enn det vanligvis er. Det gjør det mer håndterbart å være i god form i begge rittene.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse