GIRO: Tom Dumoulin vant årets utgave av Giro d'Italia

GIRO: Tom Dumoulin vant årets utgave av Giro d'Italia, som altså neste år kan starte i Israel. AFP PHOTO / Luca Bettini

– Giro d’Italia i 2018 starter i Jerusalem

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.08.17 16:15

Del på    

Sykkelnettsted hevder rittet vil starte med tre etapper i Israel.

(procycling.no): Italia og Israel er ikke akkurat naboland, men likevel mener det anerkjente sykkelnettstedet www.cyclingnews.com å vite at neste års Giro d’Italia – Italia rundt – kommer til å starte i gamlebyen i Jerusalem.

Rittet vil, ifølge rapportene, åpne med en tempo i Jerusalem, og det vil være ytterligere to etapper til i Israel. Der skal både Tel Aviv og sørlige deler av Israel være aktuelle for mulig start og mål på etappene.

Giro d’Italia har tolv ganger tidligere startet utenfor Italia, med starten i Belfast i 2014 som den lengst unna Italia. Alle rekorder vil likevel bli slått, om det skulle stemme at rittet starter i Israel, et land som er rundt 2000 kilometer i luftlinje fra nærmeste italienske punkt.

Symbol på fred?

Det italienske nettstedet tuttobiciweb, melder at også i 2018 vil giroen besøke Mount Etna, som ligger på Sicilia. Skulle det stemme, vil rittet sannsynligvis forflytte seg fra Israel til Sicilia, med minst én hviledag i mellom.

Israel ble grunnlagt 14. mai 1948, og med giroens faste plass på kalenderen i mai, vil det også være markering av at det neste år er 70 år siden siden grunnleggelsen av landet.

Videre ryktes det at giroen vil avsluttes i Roma, noe som ville vært et tydelig samlingssymbol mellom de to byene, som begge holder så stor religionsbetydning.

Kan være gode nyheter for nordmann

Cyclingnews skriver videre at planene vil bli offentliggjort 18. september, og at det er de samme personene som står bak laget Israel Cycling Academy, som nå jobber med å få giro-starten til Israel.

Det er det samme laget som procycling.no kunne avsløre at August Jensen blir proff på, og med en start på israelsk jord, vil det være naturlig å tro at laget også blir invitert til rittet, og at Jensen dermed har en sjanse til å få en plass på startlista.

Som procycling.no også kunne avsløre, jobbes det her hjemme også med å få Tour de France-starten i 2022 til Norge.

Tagget med: , , ,

Les også disse