BLE HISTORISK: Chris Froome vant Giro d'Italia og tok sin tredje Grand Tour-seier på rad i mai 2018. Det hadde bare to gjort før ham. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Giro d’Italia 2020 starter i Budapest

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.04.19 15:15

Del på    

Fortsetter trenden med utenlandsk Grande Partenza.

(procycling.no): Giro d’Italia 2020 vil starte i den ungarske hovedstaden Budapest. Det bekrefter Giro d’Italia-organisatoren fra sin offisielle Twitter-konto på mandag.

Allerede i mars skrev spanske Marca om ryktene rundt neste års Grande Partenza

– Vi har en regel om at starten alternerer mellom utlandet og Italia. Det jeg kan si nå er at med tanke på 2020, så har vi to alternativer: Et i Italia og en startby i utlandet. Den er ’svært europeisk’ og ikke for langt unna. Det har egentlig ikke så mye å si om man holder seg innenfor Italia eller ikke, for Europa er omtrent som ett stort land i det samme markedet, uttalte rittsjef Mario Vegni da til avisen.

Mandag kom bekreftelsen på at valget valt på Budapest og Ungarn. De tre første etappene skal finne sted i landet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fra og med 2009 har den italienske Grand Tour startet annet hver år utenfor vertsnasjonens grenser. I 2010 var Amsterdam og Nederland arena, før Bjarne Riis sitt hjemsted Herning var vertsskap i 2012. I 2014 var Belfast stedet for Giro-starten før turen gikk tilbake til Nederland og Apeldoorn i 2016.

I 2018 startet en Grand Tour utenfor Europa for første gang da Israel fikk æren. Mens det altså blir første gang for Ungarn i 2020.

Årets Giro d’Italia starter i Bologna 11. mai, mens det allerede er avgjort at Sicilia får æren i 2021.

Tagget med: , , , ,

Les også disse