BAKKEAVSLUTNING: Rytterne får en tøff utfordring på den 9. etappen. FOTO: RCS Sport

UNGARN I 2020? Giro d'Italia er ikke fremmed for å legge starten på rittene sine utenfor egne landegrenser. FOTO: RCS Sport

Giro d’Italia til Ungarn i 2020?

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.04.19 10:59

Del på    

Det melder flere medier.

(procycling.no): I forbindelse med UAE Tour i starten av mars, skrev spanske Marca at RCS Sport ønsket å fortsette trenden med å starte rittet utenfor landegrensene i 2020.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi har en regel om at starten alternerer mellom utlandet og Italia. Det jeg kan si nå er at med tanke på 2020, så har vi to alternativer: Et i Italia og en startby i utlandet. Den er ’svært europeisk’ og ikke for langt unna. Det har egentlig ikke så mye å si om man holder seg innenfor Italia eller ikke, for Europa er omtrent som ett stort land i det samme markedet, uttalte Mario Vegni til avisen.

Han ble så spurt om det dreide seg om Nederland eller Storbritannia.

– Nei, alternativene vi arbeider med er nærmere. Jeg skal gi deg en nyhet: Vi har aldri vært der før, men jeg kan fortelle deg at det er en vakker, europeisk by i Øst-Europa, og ikke langt unna Italia.

Marca konkluderte selv med at byen det var snakk om ’med stor sikkerhet’ dreide seg om Budapest. Det er 550 kilometer derfra til italienske Trieste.

Ryktene ser ut til å stemme

Denne uka kunne så den belgiske avisen Het Nieuwsblad slå fast at Budapest faktisk får tilslaget i 2020. Ryktene har også, ifølge sykkelblogger The Inner Ring, versert i ungarske medier de siste ukene.

Het Nieuwsblad skriver at Grande Partenza i 2020 vil inneholde tre etapper før rittet forsvinner utenfor landegrensene igjen. Deretter venter trolig en kombinert reise og hviledag for å få rittet tilbake på hjemlig jord.

Cycling Weekly skriver at de ungarske budet vil bekreftes dagen etter Paris-Roubaix, da RCS Sport-toppene selv vil ta turen til den ungarske hovedstaden.

De siste åra har både Jerusalem, Amsterdam og Belfast fått besøk av treukersrittet.

Bologna, Budapest og Sicilia?

Ifølge ryktebørsen var 2020-utgaven lenge på vei til Marseille. Cycling Weekly skriver at matberederen Kométa kan være en av årsakene til at Ungarn ble et foretrukkent reisemål. Selskapet har investert tungt i det italienske markedet de siste årene.

Årets Giro d’Italia starter i Bologna lørdag 11.-mai, mens det alt er avslørt at 2021-utgaven av rittet starter på Sicilia.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse