VIKTIG HJELPER: Primoz Roglic må klare seg uten Robert Gesink i Giro d'Italia. Her trekker nederlenderen på sloveneren i Tirreno-Adriatico der Roglic vant sammenlagt. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gesink brakk både kragebein og bekken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.04.19 20:35

Del på    

Mister Giro d’Italia etter velt i Liège-Bastogne-Liège.

(procycling.no): Robert Gesink brakk både kragebeinet og bekkenet i søndagens Liège-Bastogne-Liège. Det opplyser sportsdirektør i Jumbo-Visma Addy Engels til nederlandske NOS.

Dermed går 32-åringen glipp av Giro d’Italia som starter om kun 13 dager.

– Det er veldig dårlig nytt for oss. Jeg så ikke hva som skjedde. Vi var bil nummer 22 i bilkøen, og alt var kaotisk. Robert sitt navn ble nevnt i forbindelse med en velt, og så var han der i en sving. Han kunne ikke lene seg på høyre ben. Ambulansen stanset, og vi fikk bekreftet det på sykehuset. Om alt går som det skal så skal han nå til et sykehus i Maastricht, opplyser Engels.

Gesink sin velt skjedde i utforkjøringen etter Côte de Wanne, 169 kilometer ut i rittet. Greg Van Avermaet (CCC-Liv) og Michael Matthews (Sunweb) var også involvert i velten, men begge kom fra det med kun skrubbsår som skader.

Gesink ble for kort tid siden tatt ut i Jumbo-Visma sitt lag rundt Primoz Roglic i Giro d’Italia. Sammen med Laurens De Plus og Antwan Tolhoek var han blant slovenerens viktigste hjelpere i fjellene. Jos van Emden, Tom Leezer, Paul Martens og Koen Bouwman utgjorde resten av laget.

– Han hadde store smerter. Det er dessverre ikke første gang det skjer. Han var en veldig viktig mann i fjellene, men også viktig for laget. Han tilfører mye erfaring til gruppa. Det er en viktig person vi mister nå, forteller Engels.

Det er kun åtte måneder siden forrige gang Gesink brakk kragebeinet.

Hvem som erstatter Gesink i Jumbo-Visma sitt Giro-lag er ikke offentliggjort.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse