FLERE VELT: Alberto Bettiol kom til BMC før årets sesong, men har hatt en sesong preget av velt. Her etter en velt i Flandern rundt. Italieneren har signert for hans tidligere lag, EF-Education First for de to neste sesongene. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kragebeinsbrudd for Gesink og Bettiol

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.08.18 21:52

Del på    

Årets andre kragebeinsbrudd for italieneren.

Begge hadde håpet å gjøre det bra i GP Québec og GP Montréal, men verken Alberto Bettiol eller Robert Gesink blir å se i de canadiske rittene.

Bettiol veltet i søndagens Bretagne Classic etter å ha sklidd ut av en sving i en utforkjøring. Resultatet ble et dobbelt brudd i det høyre kragebeinet og ytterligere skader på den høyre hånda og høyre hofte.

BMCs laglege, Michel Cerfontaine, sier at de foreløpig ikke har bestemt om kragebeinsbruddet krever en operasjon.

Det er andre gang i årets sesong at Bettiol brekker kragebeinet, etter at han også krasjet ut av Liège-Bastogne-Liège på samme måte.

For Gesink var uhellet ute på trening. Han er på en høydeleir i Boulder i USA for å forberede seg til de canadiske rittene, hvor han veltet på et sted med veiarbeid.

Det resulterte i et brudd i høyre kragebein og to brudd i ribbeina.

Forventet rekonvalesens etter et kragebeinsbrudd er som regel i overkant av en måned, noe som gjør at sesongen i stor grad vil være over for de to, men med mulighet for noen få ritt på slutten av sesongen i oktober.

Tagget med: ,

Les også disse